Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Καλούμε τους πολίτες της Ημαθίας που συναισθάνονται τους κινδύνους που απορρέουν από την ανορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και την καταστροφή του περιβάλλοντος να συμμετέχουν μαζί μας την Παρασκευή 18-12-2009 ώρα 8 μμ στην «Εληά» στη Βέροια σε εκδήλωση με θέμα: «Περιβαλλοντικά προβλήματα -Κλιματική αλλαγή παρεμβάσεις και δράσεις».
Θα συμμετέχουν μέλη φορέων όπως από το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, το ΤΕΕ Ημαθίας, την ΕΛΜΕ Ημαθίας , το ΓΕΩΤΕE, το Σύλλογο Γεωπόνων Ημαθίας κλπ


Θα εισηγηθούν οι: Γούλας Χρίστος Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Ν. Ημαθίας.

Ουρσουσίδης Γιώργος Πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ Hμαθίας

Τσικριτζής Λάζαρος Καθηγητής στα ΤΕΙ Κοζάνης και υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους στο Νομό Κοζάνης

Θα ακολουθήσει διάλογος

Στοπ στην κλιματική αλλαγή

Είναι επιτακτική ανάγκη οι ζωές μας και το κλίμα να μπουν πάνω από τα κέρδη.
Η οικολογική κρίση οφείλεται στο μοντέλο ανάπτυξης και στον συνακόλουθο τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης που στηρίζεται στην απεριόριστη συσσώρευση του κεφαλαίου και στη ληστρική εκμετάλλευση της φύσης. Η απόλυτη κυριαρχία της αγοράς και η κατάργηση οποιασδήποτε ρύθμισης όξυναν τα ήδη σωρευμένα προβλήματα.
Το κόστος καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι/ες των ανεπτυγμένων χωρών, με πράσινους φόρους σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Βασικά αγαθά, πρώην ελεύθερα, (ποιότητα ατμόσφαιρας, διατροφής κ.λπ.) όπως και πρώην δημόσιου χαρακτήρα αγαθά και υπηρεσίες (βασικές υποδομές, συγκοινωνίες, διαχείριση σκουπιδιών, νερό, ενέργεια), μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα .

Ταυτόχρονα οι φτωχοί/ες αυτού του κόσμου –παγκόσμιος Νότος- θα πληρώσουν με τις ζωές τους τις συνέπειες δύο και πλέον αιώνων καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Με τα κινήματα, με τους αγώνες και τις ριζοσπαστικές προτάσεις

Από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων αυτού του κόσμου και τα μεγάλα συμφέροντα των πολυεθνικών θα μετρούν κέρδη και ζημιές, κινήματα από ολόκληρο τον κόσμο, οργανώσεις και κόμματα, κοινωνικά δίκτυα, Μ.Κ.Ο., συνδικάτα, ακτιβιστές/στριες και επιστήμονες, θα ενώσουμε τη φωνή μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, προβάλλοντας τη δική μας ατζέντα για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: