Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δύο χρόνια τώρα βρίσκονται χωρίς τις υπηρεσίες οδοντιάτρου στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, οι κάτοικοι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Οι τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού σε πολλές περιοχές της χώρας, φαίνεται πως έχουν βρει την εφαρμογή τους και στο νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια.
Να σημειώσουμε επίσης, πως πριν από ένα χρόνο, είχε διαρρεύσει ανεπίσημη προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης αυτής από το ΙΚΑ, η οποία όμως και δεν απέδωσε το αναμενόμενο. Μάλιστα όταν κάποιοι ενδιαφερόμενοι πήγαιναν να καταθέσουν τα χαρτιά τους, οι υπάλληλοι τους ρωτούσαν πως το έμαθαν για την προκήρυξη μιας και φαίνεται πως ήθελαν να κυκλοφορήσει στόμα με στόμα και μόνο σε “οικείους”.
Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι πως μειώνεται κατά πολύ το επίπεδο της παροχής οδοντιατρικής φροντίδας στην περιοχή, εξαιτίας αυτής της έλλειψης που υφίσταται από το 2007.
Η νέα προκήρυξη του ΙΚΑ (αν εφαρμοστεί και δεν μείνει στα προεκλογικά χαρτιά) για την πλήρωση θέσεων ιατρών και οδοντιάτρων, προβλέπει μία (1) θέση οδοντιάτρου για ολόκληρο το νομό Ημαθίας, χωρίς να επισημαίνεται σε ποιο από τα υποκαταστήματα θα κατευθυνθεί και αν θα καλύψει αυτό το κενό στην Αλεξάνδρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: