Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΣΚΙΩΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ο Μ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Ο Μιχάλης Χαλκίδης θα πρέπει σήμερα να νιώθει κάπως περίεργα. Τόσα χρόνια βουλευτής και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ημαθία, αυτός που κράτησε το κόμμα στα δύσκολα και βγήκε μπροστά υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική δεν ευτύχησε να αναλάβει ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο όσο κι αν το περίμενε.
Τώρα, με την ΝΔ στην αντιπολίτευση και με άλλον πρόεδρο ο βουλευτής αναλαμβάνει μια κορυφαία θέση ευθύνης, αυτή του τομέα των Δημοσίων Έργων μετά από απόφαση του Σαμαρά σήμερα το μεσημέρι.
Ο κ. Χαλκίδης είναι σαφές πως δικαιώνεται για την μέχρι στιγμής πολιτική του διαδρομή και αυτό θα πρέπει να τον ικανοποιεί. Ωστόσο, η γεύση που θα έχει είναι σαφές πως θα είναι γλυκόπικρη.

*Αλήθεια, δεν θα θέλατε να είστε από κάποια μεριά και να βλέπατε τον Λάζαρο να πληροφορείτε το νέο αυτό;
Εγώ πολύ θα το ήθελα.
*Τελικά, δεν του προξένησε ζημιά η ουδετερότητα του Χαλκίδη στην προεκλογική αναμέτρηση Σαμαρά- Ντόρας. Να πω ότι εγώ προσωπικά είχα διαφορετική άποψη πιστεύοντας ότι οι πολιτικοί πρέπει να παίρνουν ξεκάθαρη και σαφή θέση σε όλα τα θέματα πόσο μάλλον σε μια κορυφαία διαδικασία.
*Είμαι περίεργος να μάθω τι θα προτείνει στο κόμμα του ο Μιχάλης σχετικά με τον δρόμο Πατρίδας-Σκύδρας. ..

O M. Xαλκίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ανάθεση των καθηκόντων στη θέση του τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων. Δηλώνω ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει εξάλλου μέχρι σήμερα, να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του Προέδρου αλλά και των συμπολιτών μου που με ψήφισαν να τους εκπροσωπώ στη Βουλή. Γνωρίζω το μεγάλο φορτίο που εμπεριέχει ένας τόσο σημαντικός τομέας καθώς έχει να κάνει με τη διαχείριση υψηλών κονδυλίων (ΕΣΠΑ κλπ), με χρηματοδοτήσεις και κατασκευές δημοσίων έργων, και εν γένει με ένα μέρος της ζητούμενης ανάπτυξης η οποία είναι απαραίτητο να ενισχυθεί, ώστε να βγει η χώρα ομαλά από την οικονομική κρίση που βιώνει. Με στόχο τη διαφάνεια, τη συνέπεια λόγων και έργων, το διάλογο, θα προσπαθήσω να πορευτώ στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνω ζητώντας από όλους τους πολίτες να είναι δίπλα μου προκειμένου να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας και τους κατοίκους της».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τέτοια περιμένουν οι κομματικοί ή άλλοι άρχοντες στην Ημαθία, μήπως και τους πάρει κανένα κανάλι.
Στάθηκαν νπίσω απο τον Βεχιζέλο και απέναντι απο τις κάμερες. Άλλος να παίζει με το κινητό, άλλος σταυρωμένα πόδια και χέρια όρθιος, άλλος αλλου για αλλού.
Μια προσβλητική εικόνα και για τον Υπουργό και γιαυτούς.
Αν θέλουν διακαώς να τους δείξει έστω και η "TV ΠΟΥΡΝΑΡΙ", ας βρούν έναν αξιοπρεπεί τρόπο.
Δεν γίνεται με κάθε αφορμή να βγαίνει τέτοια εικόνα. Ας το προσέξει ο εποόμενος Υπουργός.