Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με οκτώ συλλήψεις, ολοκληρώθηκε έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών της Βέροιας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά τις 10πμ από το πρωί από το πάρκο της Ελιάς και από την οδό Μητροπόλεως έφτασε στην πλατεία Ωρολογίου. Ενώ ξεκίνησε ειρηνικά, έξω από τα δικαστήρια η κατάσταση ξέφυγε και ξεκίνησε η ρίψης αυγών. Η εμφάνιση των ΜΑΤ εκνεύρισε τους μαθητές, οι οποίοι με συνθήματα κατευθύνθηκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση. Οι Αστυνομικές Δυνάμεις φρόντισαν με οδοφράγματα να αποκλείσουν το κτίριο της Διεύθυνσης και όταν έφθασαν οι μαθητές δεν υπήρχε πρόσβαση σε αυτό.
Οι μαθητές πέταξαν πέτρες και αυγά εναντίον των αστυνομικών, πριν τραπούν σε φυγή από τα ΜΑΤ.
Στην έφοδο της Αστυνομίας, συνελήφθησαν αρχικά έξι και στην συνέχεια άλλοι δυο νεαροί, οι οποίοι κρατούνται στην Διεύθυνση. Στην Διεύθυνση μετέβη και η δήμαρχος Βέροιας, η οποία παρακολούθησε όλη την πορεία, και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι μαθητές.
Πηγή: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα αυγά τα είχαν μαζί τους ωμά για τη φωνή τους; Η Δήμαρχος αν τις πετούσαν τα αυγά και τις πέτρες στο κεφάλι της , θα ζητούσε να αφεθούν ελεύθεροι; Ας ζητήσει πρώτα λεφτά για να φτιάξει κάτι για τον Δήμο μας - κάτι για το οποίο άλλωστε ψηφίστηκε - και μετά ας υπερβάλλει και εαυτόν.

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε μοχλα καποιος ασχολειται μ ετη Βεροια..ακου εκει συλληψεις στη Βεροια..στο μικροκοσμο σας ζειτε..

Ανώνυμος είπε...

OI ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ,ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ.