Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

VIDEO: Ποινές πολύμηνης φυλάκισης με αναστολή στους χαλυβουργούς - Απόφαση συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων


Απόφαση κομμένη και ραμμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη», αλλά και συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων αποτελεί η καταδικαστική απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο σε βάρος των ηρωικών χαλυβουργών την...
Τετάρτη 9 Απρίλη. Το Δικαστήριο καταδίκασε σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους χαλυβουργούς Γιώργο ΣιφωνιόΝάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού.  Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι.

Η απόφαση έγινε δεκτή με θύελλα συνθημάτων καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και της επιχείρησης τρομοκράτησης των εργαζομένων από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ευελπίδων που πραγματοποιήθηκε ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ. «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Μέσα σε αυτή τη θύελλα των συνθημάτων το λόγο έλαβε ο Γιώργος Σιφωνιός, ο οποίος τόνισε: «Οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι. Οι άνθρωποι που μας δίκασαν δεν έχουν την συνείδηση του εργάτη, αλλά τη συνείδηση του εργοδότη». Παράλληλα ο Γιώργος Σιφωνιός ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που στάθηκαν αλληλέγγυοι όχι μόνο κατά την περίοδο της 9μηνης απεργίας τους, αλλά ακόμη και σήμερα, λέγοντας: «Να είστε σίγουροι ότι οι χαλυβουργοί θα ανταποκριθούν στα καθήκοντα που μας αναθέτει η εργατική τάξη στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογίας των 25 κατηγορουμένων χαλυβουργών, οι οποίοι με σθένος υπερασπίστηκαν τον πολύμηνο απεργιακό τους αγώνα. Συγκλονιστικός ο Γιώργος Σιφωνιός ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο. Στο πλευρό τους βρέθηκε εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ τονίζει:
«Τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας τραβάνε τους ηρωικούς απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου σε δίκη. Δικάζουν τους ανυπόταχτους εργάτες που σήκωσαν κεφάλι απέναντι στη στυγνή εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Ο αγώνας των χαλυβουργών ενέπνευσε εκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο, έχει νικήσει στις καρδιές μας, δεν θα αφήσουμε να τον καταδικάσουν τα δικαστήριά τους. Δεν θα αφήσουμε να καταδικάσουν τη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Παλεύουμε – Διεκδικούμε:
  • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
  • ΟΧΙ μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές Υγείας.
  • Να ανακληθούν οι απολύσεις - διαθεσιμότητες στη "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ", τη "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ" και το "ΘΡΙΑΣΙΟ" Νοσοκομείο.
  • Να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, τον "ΚΑΝΑΚΗ", στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, στο Δήμο Ελευσίνας και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της περιοχής.
  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Ελευσίνας.
  • Δωρεάν συγκοινωνίες σε ανέργους και σπουδαστές.
Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μας θέλουν αμίλητους και ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα.
Σκέψου, τώρα έχεις πείρα. Οι εργοδότες και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, όλα αυτά τα χρόνια μας καλούν σε κοινωνικούς διάλογους για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, με πρόσχημα την ανάπτυξη. Χαρακτήριζαν το μεγάλο αγώνα της "Χαλυβουργίας" "τυφλή" σύγκρουση. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην εξαπλωθεί και σε άλλους μεγάλους βιομηχανικούς χώρους.
Στο Θριάσιο έχουμε ζωντανά παραδείγματα για το πού οδηγεί τους εργαζόμενους η αναμονή και η λογική "να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του βιομήχανου για να κρατήσουμε τις δουλειές μας". Στη "Χαλυβουργική" κατέληξε σε απολύσεις και διαθεσιμότητες, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από μήνες απληρωσιάς ήρθαν μειώσεις μισθών - απολύσεις και τώρα πάλι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν πολύ καιρό να δουν μεροκάματο, ενώ και στον "ΚΑΝΑΚΗ" οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες.
Αυτός ο δρόμος έφερε απολύσεις και διαθεσιμότητες, έφερε το τσάκισμα της ζωής μας.
Αντίθετα αν είχε γίνει πράξη το σύνθημα των χαλυβουργών "όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία" πολλά από αυτά τα μέτρα που ήρθαν θα είχαν εμποδιστεί. Μόνο ένα μεγάλο εργατικό κίνημα θα τους σταματήσει.
Τώρα να ανασυνταχθούμε! Να πιστέψουμε στη δύναμή μας!!!
Να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων».








Δεν υπάρχουν σχόλια: