Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΝΑΡ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία



Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Η κυβέρνηση των φιλοϊμπεριαλιστικών, εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων της Ουκρανίας, με την πολιτική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ, έστρεψε θωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις κατά των ρωσόφωνων μειονοτήτων στις πόλεις Ντόνετσκ, Μαριούπολη και Σλαβιάνσκ, που συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες και τις καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων στην Ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, ήδη....
έχουν σκοτωθεί «τουλάχιστον 5 τρομοκράτες».

Οι ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες αναφέρουν ότι σε πολλές περιοχές απλοί κάτοικοι έχουν μπλοκάρει την προέλαση των δυνάμεων του στρατού.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η ανακοίνωση της φασιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης του «Δεξιού Τομέα» και του ηγέτη της και υποψήφιου Προέδρου στις εκλογές της 25ης Μάη, Ντμίτρο Γιάρος, ότι η ακροδεξιά μεταφέρει την έδρα της στην Ανατολική Ουκρανία και την πόλη Ντνεπροπετρόφσκ, ενώ διαρρέουν ότι έχουν έτοιμους 800 τραμπούκους σε τάγματα εφόδου που συγκροτούν προκειμένου να ...καθαρίσουν την περιοχή.

Η κατάσταση οξύνεται με τις προγραμματισμένες ασκήσεις από το ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, από το δεύτερο ακόμα πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία που έχουν έτοιμο οι ΗΠΑ. Αποκαλύπτεται το βάθος του κοινωνικού προβλήματος αφού η μεν κυβέρνηση του Κιέβου ετοιμάζει πρόγραμμα λεηλασίας σε συνεργασία με ΔΝΤ και ΕΕ, ενώ αυτή της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας, ευθύς μόλις προσάρτησε την Κριμαία, δήλωσε πως θα τη μετατρέψει σε Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου, δηλαδή σε περιοχή σκληρής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταδικάζει τη νέα απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση των εθνικιστικών - φασιστικών δυνάμεων της Ουκρανίας και την προκλητική στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Επισημαίνει τους κινδύνους που περικλείουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή για το παρόν και το μέλλον των λαών της περιοχής για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και γενικότερα. Υπογραμμίζει πως το λαϊκό κίνημα και η αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική δράση δεν πρέπει να επιτρέψει την οποιαδήποτε συστράτευση της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από τα οποία πρέπει να αποδεσμευθούμε.

Οι εξελίξεις καταδεικνύουν ότι για τους λαούς και για τον ουκρανικό λαό είναι μονόδρομος η οργάνωση και ο αγώνας για την απαγκίστρωση από τα δεσμά των Ευρωενωσιακών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και σχηματισμών και για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, πρώτα απ’ όλα στην εργασία, στο δικαίωμα να ορίζουν οι λαοί τις τύχες τους. Είναι η οργάνωση και ο αγώνας που θα νοηματοδοτείται, εμπνέεται και προσανατολίζεται από την αναγκαιότητα της κοινωνικής χειραφέτησης, της επανάστασης και του κομμουνισμού στον 21ου αιώνα.


ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 25/4/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: