Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Γιατί παραιτήθηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια στην Ξάνθη

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, οδήγησε στην παραίτηση τον υποψήφιο για τη θέση περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Αχμέτ Κουρτ.

Ο Αχμέτ Κουρτ, ο οποίος είναι πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», στηρίζει το...
εθνικιστικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην Θράκη. Σύμφωνα μάλιστα με το komotinipress, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την απόφαση του εθνικιστικού κόμματος να κατέβει στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Κουρτ έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας».

Εκτός από το εθνικιστικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στην Θράκη, ο Αχμέτ Κουρτ έχει στενές σχέσεις και με την ακροδεξιά στην Τουρκία. Ο ίδιος βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Τουρκία όπου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στη συνέχεια ανέβασε φωτογραφίες στο twitter από τη συνάντηση και σχολίασε ότι είχε μία «θερμή και φιλική συζήτηση με τον Μπαχτσελί» και ότι κουβέντιασαν τα προβλήματα της Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: