Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δήλωση του Γιάννη Κούτρα για την υπόθεση Μπαλτάκου: Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα

Οι αποκαλύψεις για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αποδεικνύουν περίτρανα όχι μόνο ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήταν οι διώκτες αλλά οι προστάτες των νεοναζί, αλλά και ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι “αντισυστημική δύναμη” αλλά πιστός συνεργάτης του συστήματος και μόνιμος κάτοικος της δεξιάς πολυκατοικίας. 
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα γι’ αυτήν την αποκάλυψη. Θυμόμαστε ότι ο Π. Ψωμιάδης ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωνε ότι η Χρυσή Αυγή είναι “αδελφό κόμμα”, ενώ ο αντικαταστάτης του Απ. Τζιτζικώστας είχε το...
θράσος να τους προσκαλέσει επίσημα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ένα μόλις μήνα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Εξάλλου, υποψήφιος του ΛΑΟΣ στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας στις προηγούμενες εκλογές ήταν ο Καραμπέρης, φυλακισμένος εγκέφαλος συμμορίας εκβιαστών και τοκογλύφων. Αυτό είναι το παζλ μιας δεξιάς πολυκατοικίας όπου «καθώς πρέπει» πολιτικοί συνεργάζονται με κοινούς εγκληματίες και κάθε εκδοχής φασίστες. Η δεξιά του Ψωμιάδη, του Άνθιμου και του Παπαγεωργόπουλου ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο στους ναζί με την εθνικιστική, σεξιστική και ακροδεξιά ατζέντα της σε συνδυασμό με την κυβερνητική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιεί το ρατσισμό για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου απέναντι στα Μνημόνια. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ με αφορμή το Μπαλτάκο δεν μπορούν να κρύψουν ότι η στήριξή τους ήταν και είναι παραίτητη για να συνεχίσει να κυβερνάει η ακροδεξιά παρέα του Σαμαρά.

Η οργή μας χρειάζεται να μετατραπεί σε κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης.Είναι πρόκληση οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής να είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Μάη. Δεν πρέπει να τους δώσουμε κανένα δικαίωμα να παριστάνουν το «νόμιμο κόμμα», ούτε στα κανάλια, ούτε στις γειτονιές, ούτε στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ούτε πουθενά. Και ταυτόχρονα να τιμωρήσουμε τους εκλεκτούς της ΝΔ και των μνημονιακών κομμάτων στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. 

Το σκάνδαλο Μπαλτάκου αποτελεί δικαίωση της αταλάντευτης αντιφασιστικής, αντιρατσιστικής και αντιδεξιάς στάση μας στο περιφερειακό συμβούλιο όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως όταν συγκρουστήκαμε με τον Τζιτζικώστα και την παράταξη του αποκαλύπτοντας την αγαστή συνεργασία ΝΔ και Χρυσής Αυγής, έτσι και τώρα η αντικαπιταλιστική αριστερά θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο αντιφασιστικό κίνημα μέχρι να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και νεοναζί.

Γιάννης Κούτρας, 
Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας


Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη δημοτική κίνηση Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: