Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Κεδίκογλου- Πειθαρχικό για όσους καθηγητές δεν κάνουν μάθημα αύριο

Ο Συμεών Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», υποστήριξε πως «κάθε χρόνο έχουμε μία εθιμική γάγγραινα, μια δράκα μαθητών κλείνει τα σχολεία. Την ώρα που εξορθολογίζουμε την ύλη για να προλάβουμε και σκεφτόμαστε να κόψουμε μια – δυο αργίες, έχουμε τις καταλήψεις για πολλές βδομάδες. Αυτό είναι βαθιά αντιδημοκρατικό γιατί φέρνει ανισότητα στην εκπαίδευση. Τα παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν φροντιστήρια, χάνουν τη μάθηση. Αυτό...
έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει».

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε: «Για αυτό πράγματι εκδόθηκε ένα Προεδρικό Διάταγμα το Νοέμβριο, που λέει ότι όσες μέρες καταλήψεων έχουμε, αυτές θα αναπληρώνονται από τις διακοπές του Πάσχα κι αν χρειαστεί και στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Η κατάληψη βόλευε πολλούς. Τον κακό μαθητή που γλίτωνε μάθημα, τους καθηγητές που είναι στο σπίτι και πληρώνονται.

Πρακτικά, για τα 500 σχολεία που είχαν καταλήψεις -84 στην Αθήνα, 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια- θα ξεκινήσουν τα μαθήματα Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή κι από εκεί και πέρα θα υπάρξει εισήγηση σε περίπτωση που χρειαστεί να έχουν σχολείο και κάποιες παραπάνω μέρες στο τέλος της χρονιάς. Αν οι καθηγητές δεν κάνουν μάθημα αύριο, αν παρακούσουν τη σαφή εντολή του εκδοθέντος Προεδρικού Διατάγματος, θα του δούμε πειθαρχικά».

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ: «Ποια αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Θλίβομαι γιατί είναι σε νοοτροπία του βαθέως παρελθόντος. Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις -που είναι ένας από τους πολλούς τρόπους εφόδων του ΣΥΡΙΖΑ στην ε ξουσία- την εξαργυρώνει αυτή τη στιγμή που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας από τις 8 ως 11 π.μ. για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου του 2014, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: