Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση στην κεντρική Μακεδονία: πρώτος ο Τζιτζικώστας, 1,7 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τον πρώτο λόγο στον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αχιλλέα Μπέο δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για την Κεντρική Μακεδονία και το Βόλο αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές στην πρώτη περίπτωση προηγείται η ΝΔ, στη δεύτερη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αμφότερες τις μετρήσεις το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της εταιρείας....
«To the point» για την Κεντρική Μακεδονία, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ έχει προβάδισμα στην κάλπη για την ευρωβουλή με 19,8%, έναντι του 15,8% του ΣΥΡΙΖΑ, με το Ποτάμι στην τρίτη θέση (9,3%). Ακολουθούν Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 5,6%, Ελιά 4,7%, ΑνΕλ 3,7%, ΔΗΜΑΡ 1,9%. Το 21,5% αγγίζει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίσετε για περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», την πρωτιά κατέχει ο «αντάρτης» της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ποσοστό 21,5% και με τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος, Γιάννη Ιωαννίδη, να έπεται με ποσοστό προτίμησης 13,4%. Ακολουθούν η Δέσποινα Χαραλαμπίδου του ΣΥΡΙΖΑ με 10,2% και ο υποστηριζόμενος από τη ΔΗΜΑΡ, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης με 10%.

Χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων ψηφοφόρων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Γιάννης Ζιώγας (4,9%), η υποστηριζόμενη από την «Ελιά» Νιόβη Παυλίδου (2,8%) και ο «οικολόγος πράσινος» Μιχάλης Τρεμόπουλος (2,8%). Ο Νίκος Χρυσομάλλης της ΧΑ συγκεντρώνει ποσοστό 2,5% και ο υποστηριζόμενος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θανάσης Αγαπητός (1,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 18,4%.

Σε δημοσκόπηση της «Metron Analysis» για το δήμο Βόλου, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα, καθαρό προβάδισμα με 30% έχει ο Αχιλλέας Μπέος, έναντι του 19% που συγκεντρώνει ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Τρίτος με 13% έρχεται ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Σκοτινιώτης, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Επονται οι υποψήφιοι Αποστόλης Νάνος και Μιχάλης Μιτζικός, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και τη ΝΔ αντίστοιχα, με ποσοστό 6% έκαστος.

Στις ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται, στη Μαγνησία, με 24,6%, έναντι της ΝΔ, που συγκεντρώνει 17%. Τρίτο κόμμα και στον Βόλο παραμένει το Ποτάμι με 7,9%, ενώ ακολουθούν η ΧΑ με 6,5%, οι ΑνΕλ με 3,9% το ΚΚΕ με 3,7% και η Ελιά με 2,2%. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει μόλις 0,7%. Το 13,1% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ 9,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: