Κυριακή 6 Απριλίου 2014

VIDEO: Νέες απειλές των νεοναζιστών κατά του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και η ανακοίνωση του ΚΚΕ



Η ανακοίνωση του ΚΚΕ: .....


«Οι νέες απειλές των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ενάντια στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αποτελούν επιβεβαίωση για το ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Το μένος της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ΠΑΜΕ αποτελεί απόδειξη ότι οι ναζιστές είναι τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, αφού αυτοί είναι που εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο Πέραμα και αλλού. Μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι, με εκτελεστικό όργανο τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, θέλουν να μετατρέψουν το Πέραμα και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε εργασιακό «Νταχάου». Εκμεταλλεύονται την ανεργία για να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε «δούλους», να τσακίσουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και ό,τι κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Θέλουν να γυρίσουν το Πέραμα σε εποχές που οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουν για δουλειά, παίζοντας τη ζωή τους «κορώνα-γράμματα». Για αυτό και στήνουν εργοδοτικό σωματείο στη Ζώνη.
Όλα αυτά τα μεγαλοσυμφέροντα κάνουν «πλάτες» στη Χρυσή Αυγή, μαζί με μηχανισμούς του συστήματος, όπως απέδειξαν και οι πρόσφατες συνομιλίες της Χρυσής Αυγής, με το γγ της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκο. Όμως οι απειλές και εκβιασμοί δε θα περάσουν, όπως δεν πέρασαν και στο παρελθόν. Οι εργαζόμενοι του Περάματος έχουν και γνώση και πείρα για να απομονώσουν τους δολοφόνους ναζιστές και όσους τους οπλίζουν το χέρι.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων για αυτές τις εξελίξεις. Εκτρέφοντας τον αντικομμουνισμό, με ανθρώπους όπως ο Π. Μπαλτάκος, το μίσος προς τους λαϊκούς αγώνες, καλλιεργούν το έδαφος πάνω στο οποίο ριζώνει η Χρυσή Αυγή. Στο Πέραμα είναι μεγάλη η ευθύνη και της δημοτικής αρχής που έδωσε χώρο στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιεί εκδηλώσεις και να σπέρνει το φασιστικό-ναζιστικό δηλητήριο, να απειλεί εργαζόμενους και συνδικαλιστές.
Ευθύνη όμως έχουν στελέχη και βουλευτές κομμάτων που, με τον καιροσκοπισμό τους, με την προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής πόλωσης, που βολεύει και την κυβέρνηση, μιλάνε για «σκευωρίες» και «αθώους», αφήνοντας υπαινιγμούς ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να διωχθεί για τις εγκληματικές της πράξεις. Ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής, την εγκληματική δράση της οποίας την έχουν νιώσει στο πετσί τους εργαζόμενοι, μετανάστες, κομμουνιστές, άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι. Γι’ αυτό και αποτελεί λαϊκή απαίτηση οι εγκληματικές πράξεις να διερευνηθούν και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το ναζισμό μπορεί να τον αντιπαλέψει και να τον νικήσει, όπως και στο παρελθόν, ο λαός, το λαϊκό κίνημα. Με την οργάνωση και την πάλη του, με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρή λαϊκή συμμαχία μπορεί να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το σύστημα που τη θρέφει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: