Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Τζάκρη- Ο Τσίπρας διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην επίσημη τελετή ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα σχολίασε με άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» η ανεξάρτητη βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη γράφοντας πως με...
την απόφασή του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου».

Σε άρθρο της, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, η ανεξάρτητη βουλευτής Πέλλας Θ. Τζάκρη σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας με τη συμβολική του αυτή κίνηση διέσωσε το κύρος του προοδευτικού χώρου, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η χώρα, όπως και παλαιότερα με τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρέπει να παλέψει για να κερδίσει τα εθνικά της δίκαια και να διασφαλίσει τα ειδικά της συμφέροντα εντός της ΕΕ.
Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος μπορούν να το πετύχουν. Είναι αλήθεια επίσης ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά στηρίζεται αποκλειστικά από τα ξένα εξωθεσμικά κέντρα των δανειστών και δεν έχει κανένα πραγματικό κοινωνικό έρεισμα στο εσωτερικό της χώρας.

Η νομιμότητα που απολαμβάνει έως σήμερα έχει ημερομηνία λήξεως τις ευρωεκλογές, στις οποίες θα απολέσει το πιο ουσιαστικό στοιχείο της δημοκρατικής διακυβέρνησης που είναι η νομιμοποίηση» σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Τζάκρη στο άρθρο της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: