Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

νΚΑ: Δεν πάει άλλο. Δε θα δηλητηριάζουμε τις ζωές μας. Να κάψουμε κυβέρνηση- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.

Η σημερινή μέρα μας βρήκε όλους συγκλονισμένους. Δύο συνομήλικοι μας, σπουδαστές στη Λάρισα, βρίσκονται νεκροί και άλλοι τρεις παλεύουν για τη ζωή τους στο νοσοκομείο. Αιτία: Δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις που εισέπνεαν από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν. Βαθύτερη αιτία: η εγκληματική πολιτική

Κυβέρνησης – Ευρωπαικής Ένωσης που έχει μετατρέψει σε απρόσιτο είδος πολυτελείας την θέρμανση και αναγκάζει τον λαό και την νεολαία προκειμένου να ζεσταθούν να στρέφονται σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης περασμένων δεκαετιών.
Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο οξυμένο για τους νέους που αναγκάζονται να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους, με τεράστιο κόστος να βαραίνει αυτούς και τις οικογένειές τους την ίδια στιγμή που η υποχρηματοδότηση των δομών της φοιτητικής μέριμνας τις έχει οδηγήσει στα όρια της διάλυσης καθώς δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών σε στέγαση-σίτιση-θέρμανση.
Ας μην κάνουν τον κόπο οι κυβερνώντες και οι διάφοροι απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής να πραγματοποιήσουν υποκριτικές δηλώσεις θλίψης και συμπόνοιας για τους αδικοχαμένους νέους. Έχουν βαρύτατες ευθύνες για το περιστατικό αλλά και για την μακρά αλυσίδα αντίστοιχων γεγονότων που έχει επιφέρει η εγκληματική πολιτική τους, που πλέον οι συνέπειες της μετρώνται σε ανθρώπινες ζωές.
Πρέπει άμεσα να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτήν την άθλια πολιτική και τον τρικομματικό εφιάλτη που την ενορχηστρώνει. Να αναπτυχθούν αγώνες ώστε να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και ώστε να εξασφαλιστούν ασφαλείς και δωρεάν συνθήκες διαβίωσης για όλους τους φοιτητές.
Σε μια τέτοια ανείπωτη τραγωδία δε χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι καιρός να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια, είναι καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα. Ή θα ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα και την κρίση του ή θα στενάζουμε και θα ματώνουμε, και θα βλέπουμε μέρα με τη μέρα ένα φίλο, γνωστό, συνάδελφο μας να χάνεται. Σήμερα κιόλας, όχι αύριο, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Όταν ένας από μας δηλητηριάζεται, δηλητηριάζεται όλη η γενιά μας.
Όταν ένας από μας ασφυκτιά, κόβεται η αναπνοή από όλους μας.
Μέτωπο και πάλη της νέας γενιάς για την ανατροπή του μνημονιακού σφαγείου. Όλοι μαζί, δίπλα στους εργαζόμενους και σε όλη την κοινωνία, για όσο χρειαστεί. Μέχρι να ζούμε και να αναπνέουμε ελεύθεροι.
Γραφείο Τύπου του ΚΣ της νΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: