Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Ημερίδα Επιμελητήριου για τα Φωτοβολταϊκα

Ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου με θέμα συζήτησης τα φωτοβολταϊκά και οι τελευταίες εξελίξεις . Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από την παρουσία όλων των παραγωγών ηλεκτρικής...
 ενέργειας φωτοβολταικών του Νομού μας, άνω των 10KW ( συμψηφιστικών ).


Στην εκδήλωση προήδρευσε ο κ Γεώργιος Φουντούλης, τ. Αντιδήμαρχος Νάουσας, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του VAENI NAOUSSA. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναστάσιος Γιάγκογλου, Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Παναγής , Πρόεδρος Φωτοβολταικών Σερρών και Αγροτοσυνδικαλιστής.

Το θέμα που μονοπώλησε ήταν τα σημερινά δεδομένα, που έχουν να κάνουν με το « χαράτσι » του 30% επί των ακαθαρίστων της ωφέλειας των ηλεκτροπαραγωγών. Επίσης συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της ύφεσης. Η πρώτη συνάντηση ολοκληρώθηκε με την σύσταση 5μελούς επιτροπής η οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξει συνάντηση με τους τέσσερις βουλευτές του Νομού καθώς και η διερευνητική επαφή με όμορους συλλόγους ( Πιερία ) για την δημιουργία ενός νομικού συνδικαλιστικού προσώπου με σκοπό την συνεχόμενη ενημέρωση των μελών και την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος κα Μαλαματή Πετρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ κ.κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής και Στέφανος Γιτόπουλος

Η επιτροπή που συστάθηκε απαρτίζεται από τους κ.κ. Τασιόπουλος Τάσος , Γιτόπουλος Στέφανος, Τελληγιανίδης Γιώργος, Φαρμάκης Κωνσταντίνος, Μητροσούδης Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: