Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ο Δένδιας, τα ΜΑΤ, και η .. “επένδυση” της Ελντοράντο.

Αυτό που δεν κατάφεραν τόσο καιρό κάτοικοι της περιοχής και λοιποί φορείς που προειδοποιούσαν και διαμαρτύρονταν για τις επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων από την .. “επένδυση Ελντοράντο”, φαίνεται πως το...
καταφέρνει ο γνωστός γκαφατζής ακροδεξιός υπουργός.
Η φαεινή ιδέα του να στείλει καμιά δεκαριά διμοιρίες ΜΑΤ να κάνουν απόβαση στο χωριό, τρομοκρατώντας με προσαγωγές ακόμα και ανήλικων, πνίγοντας στα χημικά ακόμα και το σχολείο του χωριού, κατάφερε να ενώσει τους κατοίκους ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης.


Καμιά επένδυση οπουδήποτε στον κόσμο, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την συναίνεση έστω και ενός μέρους της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό το γνωρίζει καλά η ‘Ελντοράντο’ που ξοδεύει εκατομμύρια στα Ελληνικά ΜΜΕ, και πριν λίγες μέρες έβγαλε τους εργαζόμενους στο δρόμο να διαδηλώσουν υπέρ της, μέχρι που ήρθε σήμερα ο Δένδιας με τα ΜΑΤ, και τα γκρέμισε όλα.
Θα περίμενε κανείς πως η σχετικά πρόσφατη εμπειρία της Κερατέας θα είχε διδάξει στους Σαμαράδες και στους Δένδιες αυτού του τόπου, πως αν προσπαθήσεις να συγκρουστείς μετωπικά με το σύνολο της κοινωνίας, θα κερδίσεις περιστασιακά μερικές ‘μάχες’ αλλά στο τέλος θα χάσεις τον ‘πόλεμο’.
Τελικά απλά επιβεβαίωσαν την γνωστή ρήση του Αϊνστάιν για την ανθρώπινη βλακεία και το σύμπαν.
Όσο για τους κατοίκους της Ιερισσού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αν μείνουν ενωμένοι έχουν πολλές ελπίδες να κερδίσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Όμως, κάποια στιγμή ας αναρωτηθούμε πως φτάσαμε εδώ.
Πως επιτρέψαμε σε όλους αυτούς τους απίστευτους πολιτικούς απατεώνες να ξεπουλήσουν το μέλλον των παιδιών μας για μερικά εκατομμύρια ευρώ.
Ο Βοτανικός, η Κερατέα και τώρα η Ιερισσό, μας δείχνουν πως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ποιότητα ζωής, κερδίζονται με αγώνες.
Ίσως το πιο θετικό μήνυμα μακροπρόθεσμα για τον σημερινό Έλληνα, να είναι η συνειδητοποίηση ότι μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει τη ζωή του, αλλάζοντας τρόπο σκέψης.
Είναι μια καλή αρχή.


SXY

Δεν υπάρχουν σχόλια: