Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Κάλεσμα στο συλλαλλητήριο 9/3 για τις εξορύξεις χρυσού

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στο όργιο καταστολής της κυβέρνησης και της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στην Ιερισσό, φτάνοντας στο σημείο να πετάξει χημικά ακόμα και μέσα σε σχολείο για να τρομοκρατήσει τους μαθητές! Η κυβέρνηση που...
ξεπουλά το δημόσιο πλούτο στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση και ο μόνος τρόπος να επιβάλει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της είναι η καταστολή, οι συλλήψεις και τα δακρυγόνα. Ας ξέρουν καλά ότι όσο καταστρέφουν τον τόπο μας και τις ζωές μας, όσο χτυπούν τους αγωνιστές και τα παιδιά μας, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω και να φοβηθούμε, αντίθετα η πάλη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, τις πολιτικές των μνημονίων και το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων θα ενταθεί. Από τα οδοφράγματα της Ιερισσού να ξεκινήσει ο μεγάλος ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ.- κεφαλαίου.
Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να εντείνει τον αγώνα του μέχρι να ακυρωθεί το έργο και να αποκατασταθούν οι καταστροφές που έχει προκαλέσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει ενεργά σ’ αυτόν τον αγώνα. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, κάθε νέο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 11:30 στο Δημαρχείο Θεσ/νίκης. Οι ηθικοί αυτουργοί της εκρηκτικής κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί στη Χαλκιδική είναι αυτοί που ξεπούλησαν τα βουνά της στο κεφάλαιο, αυτοί που έδωσαν έγκριση σε ένα καταστροφικό έργο, αυτοί που εγκατέστησαν ιδιωτικούς στρατούς στα βουνά της και τρομοκρατούν τους κατοίκους, αυτοί που τάζουν ελάχιστες θέσεις εργασίας με συνθήκες γαλέρας για να καταστρέψουν χιλιάδες άλλες. Δεν θα περάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: