Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

παρέμβαση- ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 'Η ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;

του
Λ. Κιοσέογλου*
Ευτυχως παντως δεν βγηκε στις εκλογες ο ΣΥΡΙΖΑ και πηγαινουν ολα καλα στην Ελλαδα. Το πετρελαιο θα φτασει το 1,5 ευρω, τα ξυλα στην Αθηνα εχουν ηδη γυρω στα 220, το αεριο θα κοντεψει την τιμη του πετρελαιου, η βενζινη βρισκεται σε τιμη Βρυξελλων-με μεροκαμματα Βουλγαριας βεβαια.
 
Τα χαρατσια, που ΤΑΧΑ ειχαν... προσωρινο χαρακτηρα, απο οτι φαινεται μονιμοποιουνται και πολλαπλασιαζονται- και μπαινουν στην ΔΕΗ- παρα τα οσα ειχε υποσχεθει ο Βενιζελος.
 
Η ακριβεια τρεχει με διψηφια ποσοστα σε βασικα ειδη διατροφης και στα φαρμακα θα εχουν προσβαση λιγοι τυχεροι-οποτε ανατρεπεται και το ''προσδοκιμο ζωης'' του Παπανδρεου. Συν το οτι ετοιμαζεται η πληρης κατεδαφιση των συλλογικων συμβασεων και των εργασιακων σχεσεων και επιδοματων-η οποια θα επιφερει ΕΠΙΠΛΕΟΝ μειωσεις μισθων της ταξης του 30% και βαλε. Για τις συνταξεις δεν το συζηταμε-θα ειναι στα επιπεδα προσωρινης ενοικιασης φερετρου. Τα διοδια ανεβαινουν και η διαχειριση των σκουπιδιων κατευθυνεται στους ΙΔΙΩΤΕΣ-μια και τα εσοδα του Μπομπολα δειν ειναι ικανοποιητικα.
 
Οι δημοι θα προβουν συντομα σε ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ (ελεω Καλλικρατη-μνημονιο στην τοπικη αυτοδιοικηση δηλαδη) και τα σχολεια και τα νοσοκομεια δεν θα εχουν πετρελαιο-ασπιρινες και γαζες δεν διαθετουν προ πολλου.
Στις Σκουριες -με εντολη του ΥΠΕΚΑ- καρατομουν ενα αρχεγονο δασος εκτασης πανω απο 3.000 στρεμματα- κατα παραβαση καθε νομου και εννοιας δικαιου-προκειμενου να συνεχιστουν οι μπιζνες της ''ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ''!
 
Και μεσα σε ολα αυτα, ο Μιχαλολιακος- αρχηγος της ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ''χρυση αυγη''- καταθετει επερωτηση στη βουλη-προκειμενου να εξασφαλισει πελατεια για το φιλαρακι του που διαθετει ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ στην Νεα Ιωνια!
Την ιδια ωρα που οι υποτακτικοι του(μπραβοι-σεκιουριταδες, μαχαιροβγαλτες, ΥΠΟΔΙΚΟΙ και προαγωγοι) ζητουν τα φυλετικα στοιχεια νηπιων και πιεζουν εργαζομενους να δεχθουν απολυσεις και μειωσεις μισθων! Παρολα αυτα ομως, το κυριο επιχειρημα καποιων πραγματικα ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ, ειναι το οτι ''ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας παει στη δραχμη''... λες και ειναι το ΝΟΜΙΣΜΑ που σε κανει ΦΤΩΧΟ ή ΠΛΟΥΣΙΟ-και οχι ΠΟΙΑΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εξυπηρετει η πολιτικη που ασκειται!
 
Απο την αλλη- μεσα σε ολον αυτο τον ορυμαγδο- αξιζουν αραγε δαφνες στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που γλυτωνουν τον λαο απο τον ''ρεφορμισμο'' και τους ''οπορτουνιστες''; αμφιβαλλω συντροφοι... και τελος να ξεκαθαρισουμε κατι: ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ οταν κατεδαφιζεται το συμπαν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ- ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα σωθουμε ή θα καταδικασουμε-μαζι με τους εαυτους μας,τους γονεις και τα παιδια μας- και τα εγγονια μας!
 
Επειγει να δωσουμε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ- ολος ο λαος- τον αγωνα για να πεσει αυτη η κυβερνηση δωσιλογων οσο το δυνατον ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ! Και μαζι της τα μνημονια της υποταγης και του εξευτελισμου- τα οποια μεταφραζονται σε ολα οσα προανεφερα.
 
Φυσικα και τα μνημονια εχουν την ριζα τους στο κοινωνικο-οικονομικο και πολιτικο συστημα που επικρατει- και που διαιωνιζει την κοινωνικη αδικια: στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!
 
Κι εκει, η μοναδικη απαντηση που μπορει να δοθει σε μια ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- σαν την σημερινη- που αποτυχε ειναι μια: ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ με πυρηνα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις αναγκες του- κι οχι τα ΚΕΡΔΗ του κεφαλαιου!
 
Τωρα αν καποιοι εξακολουθουν να πιστευουν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ο μεγαλυτερος κινδυνος- μαζι με την φετιχοποιση του νομισματος-η κατασταση ειναι για γελια μεχρι δακρυων...το κακο ειναι οτι δεν μας βγαινουν με αυτα που ζουμε...ενω την τραγωδια την βιωνουμε καθε μερα-μια φρικη χωρις τελος...
 
*Α. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚΕΔ/ΘΡΑΚΗΣ- ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: