Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΟΥΣΑ- Η μεγάλη ήττα της Αριστεράς- Οι ναζιστές έκαναν παρέλαση στην πόλη της ανεργίας και η Αριστερά κοιμάται...

Το ΚΚΕ καταθέτει στεφάνι
Η Νάουσα ονομάζεται "ηρωική πόλη" εξ αιτίας της στάσης του πληθυσμού της στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Επίσης, η Νάουσα είχε όνομα για το ότι διαθέτει αριστερό πληθυσμό και επί σειρά ετών εξέλεγε και αριστερό δήμαρχο. Μάλιστα, μια φορά πριν από δεκαπέντε χρόνια είχε εκλεγεί βουλευτίνα του ΚΚΕ στην Ημαθία, η Μ. Μπόσκου από τη Νάουσα.

Πέρασαν τα χρόνια και οι ...


καιροί άλλαξαν. Στη Νάουσα επικράτησε η ανεργία και πλέον αποκαλείται η πρωτεύουσα της ανεργίας. Κι όμως, αντι να δυναμώνει το ΚΚΕ και η Αριστερά γενικότερα αν και διαθέτει ένα δυναμικό Εργατικό Κέντρο που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, βλέπουμε μια καθίζηση, μια απουσία διάθεσης για μετωπικές συγκρούσεις.
Το ΚΚΕ όντως διαθέτει στη Νάουσα μια συμπαγή εκλογική ομάδα και σε συνδυασμό με το ΕΚ που ελέγχει μπορεί να δημιουργήσει γεγονότα. Ωστόσο, η εμμονή του να λειτουργεί κατά μόνας έχει εμποδίσει εκτός των άλλων να συγκροτηθεί και ένα μεγάλο αντιφασιστικό μέτωπο.
Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι να κάνουν σήμερα παρέλαση οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής με αφορμή τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.

Οι ναζιστές στην εκκλησία
Οι ναζιστές της περιοχής μαζί με άλλους από τις γύρω περιοχές και νομούς, καμιά τριανταριά όπως γράφει το ΕΠΕΑ, μαζεύτηκαν στην πόλη το πρωί και τρεις εξ αυτών μπήκαν αρχικά στην εκκλησία όπου λειτουργούσε ο αρχιεπίσκοπος.
Η παρέλαση των ναζιστών στη Νάουσα

Στη συνέχεια έκαναν παρέλαση στους δρόμους της πόλης ανενόχλητοι φωνάζοντας εμετικά συνθήματα και κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο των Ηρώων όπου και κατέθεσαν στεφάνι. Χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί, χωρίς κανείς να αντιδράσει, χωρίς κανείς να γιουχάρει τους φασίστες.

Τί έκαναν οι του ΚΚΕ; Αποχώρησαν και επανήλθαν μετά την ολοκλήρωση της παράστασης που έδωσε η συμμορία και κατέθεσε το δικό του στεφάνι.

Κατά την άποψή μου η σημερινή μέρα στη Νάουσα είναι μια μεγάλη ήττα της Αριστεράς που φυγομάχησε, δεν αντέδρασε, το έβαλε στα πόδια μπροστά στην εικόνα τριάντα ναζιστών. Ούτε καν για την τιμή των όπλων δεν φώναξαν ένα σύνθημα εναντίον τους.

Η κατά μόνας λειτουργία του ΚΚΕ και η περιχαράκωσή του οδηγεί σ΄ αυτά τα αποτελέσματα. Τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς γνώριζαν, κι αν δεν γνώριζαν θα πρέπει να το είχαν υποπτευθεί, ότι οι ναζιστές ίσως κάνουν εμφάνιση στη Νάουσα. Ωστόσο, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αντιδράσουν από κοινού.

Θα αναρωτηθεί κάποιος "μα πως είναι δυνατόν να συμβεί από κοινού αντίδραση όταν δεν μιλάνε μεταξύ τους". Πολύ σωστά, γι αυτό είμαστε άξιοι της μοίρας μας και κατώτεροι των περιστάσεων.
Περαστικά μας.

1 σχόλιο:

TRASH είπε...

Κρίτική στο παραπάνω κείμενο έχει δημοσιεύτεί εδώ:
"Νάουσα: Πώς τo 6.62% εμποδίζει το 26.62% να κάνει αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια στο 6.67% "
( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/to-662-2662-667.html )