Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αστυνομικοί έξω από το Μαξίμου - Είδαν συνεργάτη του πρωθυπουργού

Σκηνές για γέλια και για κλάματα εκτυλίχθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα με τους αστυνομικούς να φυλάνε αστυνομικούς που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές...

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 η συνάντηση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών με τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του...
γραφείου του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την κινητοποίησή τους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χ. Φούχτελ, οι εκπρόσωποι των ενστόλων παρέδωσαν υπόμνημα για τον πρωθυπουργό με τα αιτήματά τους, ενώ σε δηλώσεις τους αμέσως μετά, ανέφεραν ότι ζητούν από τον κ. Σάμαρα να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να μην προχωρήσει σε περικοπές.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι εκπρόσωποι ενστόλων, οι άνθρωποι των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και εμφανίστηκαν βέβαιοι πως οι περικοπές θα έχουν αντίκτυπο και στην εργασία τους. Όπως τόνισαν ο κ. Μπούρας δεσμεύτηκε πως θα τους απαντήσει αύριο για το αν και πότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Νωρίτερα, ένστολοι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στα πλαίσια διαμαρτυρίας τους για τις μισθολογικές περικοπές. Οι εικόνες ήταν δραματικές και αστείες ταυτόχρονα αφού απέναντι από τους αστυνομικούς που διαμαρτύρονταν με πανό στα χέρια, στέκονταν άλλοι αστυνομικοί για να τους φυλάνε.

Δείτε το βίντεο


Ερωτήματα προέκυψαν για το πώς οι ένστολοι κατάφεραν να φτάσουν έξω από το Μαξίμου. Τους άφησαν συνειδητά ή οι συνάδερφοί τους έκαναν τα "στραβά μάτια" λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης; Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, τίποτα από τα δυο δε φαίνεται να ισχύει. Οι αστυνομικοί είχαν κρύψει τα πανό στις στολές τους και πέρασαν "κρυφά" ένας- ένας μέσα από τον Εθνικό Κήπο, ώστε να μη δίνουν στόχο. Έτσι συγκεντρώθηκαν έξω από το Μαξίμου...

Οι αστυνομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους αντιδρώντας στις ανακοινώσεις για νέες μειώσεις στους μισθούς τους.
Νωρίτερα κρέμασαν ένα πανό έξω από τη ΓΑΔΑ με το οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε ο νέος γύρος διαμαρτυριών για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: