Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΙΚΑΛΑ- Νέα αποχώρηση στελέχους της ΔΗΜΑΡ- Η απάντηση της ΝΕ Τρικάλων

Θ. Σπαθής
Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων Θεόδωρος Σπαθής, διαφωνώντας με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση και με την πολιτική γραμμή που ακολούθησε έκτοτε το κόμμα του. Την παραίτησή του την υπέβαλλε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, την Πέμπτη (6.9.2012).
Ο κ. Σπαθής, φοροτεχνικός το...
επάγγελμα, είναι παλιό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς -υπήρξε πρώτος γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Τρικάλων και γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού στην περιοχή - και πρώην βουλευτής (επί Ενιαίου Συνασπισμού το ΄89).
Όπως επεσήμανε μιλώντας στο «Βήμα» «δεν συμφωνώ με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση και με την πολιτική που ακολουθεί. Αυτή την πολιτική δεν μπορώ να την υπηρετήσω». Όταν τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για την παραίτησή του και όχι αμέσως μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στη συγκυβέρνηση, απάντησε: «Είχα εκφράσει από νωρίς τις διαφωνίες μου. Τώρα είναι εμφανές ότι δεν έχει μείνει τίποτα ούτε καν από την προγραμματική συμφωνία. Ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική και οδηγεί στο βωμό - θυσιαστήριο όλο τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι πολιτικά ενεργός και αν ενταχθεί σε άλλο κομματικό φορέα τόνισε ότι «για την ώρα θα παραμείνω στο βήμα της παραίτησης και βλέπουμε..».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτησή του ήταν ηχηρή και έρχεται λίγο καιρό μετά την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα της Οργάνωσης Θεσσαλίας κ. Θανάση Ζαχαρόπουλου.
 
 
Η απάντηση της Ν.Ε Τρικάλων στην παραίτηση Σπαθή είναι:
 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως έχει δηλώσει, σέβεται απόλυτα τη διαφορετική άποψη και έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα στην έκφρασή της. Οι πολιτικές και οργανωτικές διαφωνίες που εξέφρασε ο Θόδωρος Σπαθής, όπως και πριν λίγο καιρό ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος, έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Έρχονται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου και αποτελούν ισχνή μειοψηφία στα κεντρικά και τοπικά πολιτικά όργανα του κόμματος.

Η ΔΗΜ.ΑΡ, από την ίδρυσή της έχει διακηρύξει ότι είναι η «Αριστερά της ευθύνης» και με τη συμμετοχή της στην σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει τη συνέπεια των λόγων της, ιδιαίτερα τώρα που η προοπτική της χώρας απαιτεί υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Θα μπορούσαμε και εμείς, στο όνομα της «ιδεολογικής καθαρότητας», να βολευτούμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να υπερασπιζόμαστε συμφέροντα και συντεχνίες που για δεκαετίες «στήριζαν» την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική των κυβερνήσεων, αφήνοντας, όπως συνήθως έκανε η Αριστερά, σε άλλους να λύσουν τα προβλήματα. Όμως, οι πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, απαίτησαν τη συμμετοχή της Αριστεράς στη διαχείριση των προβλημάτων. Αυτές τις προσδοκίες των πολιτών θέλουμε να επιβεβαιώσουμε, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος των αποφάσεών μας. Ελπίζουμε η δεύτερη φορά στα τελευταία 38 χρόνια που η Αριστερά αναλαμβάνει κυβερνητική ευθύνη μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις – η πρώτη φορά ήταν το 1989 όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Ν.Δ και Αριστεράς και ο Θόδωρος Σπαθής ήταν μέλος του Κοινοβουλίου, να αποτελέσει την αρχή για αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου και των ξεπερασμένων αντιλήψεων.

Μ’ αυτές τις σκέψεις και σεβόμενοι την πολιτική διαδρομή και παρουσία του συντρόφου μας Θόδωρου Σπαθή στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα δικαιώσουν τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα νομίζουν πως είναι αριστεροί αυτοί?