Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σ. Λυκούδης νομίζει ότι είναι ρεαλιστικά τα μέτρα

«Νομίζω ότι είναι ρεαλιστικά τα μέτρα», δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.
 
 
Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος στο σύνολό του, προτιμά να έχουν επαφή με τους Ευρωπαίους παράγοντες όλα τα κόμματα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Σπύρος Λυκούδης, διερωτώμενος για να θέλει κάποιος να αποκλειστεί ο Τσίπρας από τον Ρομπάι.
Ο γραμματέας της...
ΚΕ της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι σε επίπεδο των τριών αρχηγών, μερικές πολιτικές συμπυκνώνονται και διαμορφώνονται ως ενιαίο σύνολο. Άρα, όπως υποστήριξε, χρειάζεται αυτή η συνάντηση πολύ περισσότερο, πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στα μέτρα, τα χαρακτήρισε ρεαλιστικά, ωστόσο, όπως είπε, σημασία έχει αν είναι έτοιμος ο εταίρος να τα αποδεχτεί, σε μια προσπάθεια δικής μας ειλικρίνειας να τα πετύχουμε. Επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν απώλειες στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ. «Νομίζω όλο το κόμμα απαιτεί από όλους τους βουλευτές, με συναίσθηση των μεγάλων επιλογών που έχουμε κάνει, να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις, στο όνομα των μεγάλων πρωτοβουλιών που παίρνουμε, και που είναι συλλογικές. Έχουν υποχρέωση» τόνισε.
 
Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.
 
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εκτιμάτε ότι υπάρχει και πίσω από την ιστορία με τη μη συνάντηση του κυρίου Τσίπρα με τον κύριο Ρομπάι κυβερνητικός δάκτυλος»;
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Δεν ξέρω. Δεν το πιστεύω. Εγώ πιστεύω ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος στο σύνολό του, προτιμά να έχουν επαφή με τους Ευρωπαίους παράγοντες όλα τα κόμματα, για να δέχονται κρίσεις, αμφισβητήσεις της δικής τους πολιτικής, να γίνεται ένας διάλογος, να αντλούν εμπειρίες. Πιστεύω ότι όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα θα ήθελαν όλοι να συνομιλούν με τους Ευρωπαίους. Γιατί να πρέπει να θέλει κάποιος να αποκλειστεί ο Τσίπρας από τον Ρομπάι; Δεν το πιστεύω».
 
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Και αυτό το σχήμα, η πολιτικής της χώρας να χαράσσεται στις συναντήσεις των τριών αρχηγών, έχει και αυτό προβλήματα, διότι ουσιαστικά υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχουν υπουργοί, και λοιπά. Όμως, είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο των τριών αρχηγών, μερικές πολιτικές συμπυκνώνονται και διαμορφώνονται ως ενιαίο σύνολο. Άρα, χρειάζεται αυτή η συνάντηση, πολύ περισσότερο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού».
 
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Νομίζω ότι είναι απολύτως ρεαλιστικά (τα μέτρα) για να διαμορφώσουν μια εσωτερική συνεννόηση, ένα εσωτερικό μέτωπο. Τώρα, το κατά πόσον οι εταίροι, η άλλη πλευρά, θα τα αποδεχτούν, εκεί μετράει αυτό που έχει υπάρξει ως περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δηλαδή «δεν σας πιστεύουμε», και με το «δεν σας πιστεύουμε» κουμπώνονται, σφίγγονται, πηγαίνουν στη γωνία. Εγώ νομίζω ότι είναι ρεαλιστικά τα μέτρα, αλλά σημασία έχει αν είναι έτοιμος ο εταίρος να τα αποδεχτεί, σε μια προσπάθεια δικής μας ειλικρίνειας αυτά να τα πετύχουμε».
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πιθανολογείτε ότι μπορεί να υπάρχουν απώλειες στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ»;
 
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια, δεν το αποκλείω, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο το θέμα. Είναι πολύ μεγάλες επιλογές, που θέλουν πολύ μεγάλες αντοχές, εάν είναι σωστές, γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι. Σε αυτή την ιστορία η πίεση είναι πολλές φορές αφόρητη, και έχει σχέση και με τους ανθρώπους».
 
Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Προσωπικά εγώ, και ως γραμματέας του κόμματος, και ως βουλευτής, και ως στέλεχος του κόμματος, νομίζω όλο το κόμμα απαιτεί από όλους τους βουλευτές, με συναίσθηση των μεγάλων επιλογών που έχουμε κάνει, να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις, στο όνομα των μεγάλων πρωτοβουλιών που παίρνουμε, και που είναι συλλογικές. Έχουν υποχρέωση. Τέτοιο σεβασμό, όμως, όχι «αν δεν το κάνετε, θα...» Αλλά να ξέρει κάποιος ότι αν στις μεγάλες επιλογές δεν σεβαστεί τη συλλογική απόφαση, ο ίδιος βάζει πρόβλημα σε σχέση με το κόμμα του».
 
 
Πηγή:ΝΕΤ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: