Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σκουρλέτης: «Οριακά εντός του Συντάγματος οι αποφάσεις Παπούλια

«Οριακά εντός των Συνταγματικών πλαισίων» κινείται η απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, να καλέσει σε νέα σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτιμά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επιχειρώντας παράλληλα να αφήσει αιχμές για τις προθέσεις του κ. Παπούλια, λέγοντας πως «θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να...
είναι πιο προσεκτικός, διότι φοβάμαι πάρα πολύ ότι περισσότερο αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναζητηθεί μια πολιτική λύση».
Συγκεκριμένα, ο κ Σκουρλέτης, μιλώντας στον Βήμα Fm, σχετικά με την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να παραστεί στην νέα σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε:

«Εμείς όχι μόνο είπαμε ότι δεν θα πάμε, αλλά εκφράσαμε και τη δυσαρέσκεια μας γι' αυτή την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν μπορεί να βασιστεί μετά από αυτά που προέκυψαν από την διερευνητική φάση που περάσαμε. Έχει γίνει σύσκεψη με τους τρεις, έχουν γίνει δημόσιες τοποθετήσεις. Θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι πιο προσεκτικός, διότι φοβάμαι πάρα πολύ ότι περισσότερο αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναζητηθεί μια πολιτική λύση, με βάση το ρόλο που πρέπει να παίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα».

Παράλληλα, εκτίμησε πως οι αποφάσεις του Κ. Παπούλια κινούνται οριακά εντός Συντάγματος, τονίζοντας χαρακτηριστικα: «Το εκτός Συνταγματικών ορίων είναι κάτι πολύ αυστηρό. Θα έλεγα όμως ότι κινείται οριακά εντός των Συνταγματικών πλαισίων».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: