Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Αποχωρεί από το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγελία για πολιτική σύχυσης από τον Γ. Βλαχογιώργο

Γ. Βλαχογιώργος
Με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές Γιώργος Βλαχογιώργος δημοσιοποιεί την αποχώρησή του από το ΣΥΝ και την προσχώρησή του στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Ο Βλαχογιώργος κατηγορεί το ΣΥΝ ότι...
ακολουθεί έναν αδιέξοδο δρόμο σχετικά με την δραχμή και την συμμετοχή της χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση.
Η επιστολή είναι:

Συντρόφισες, Σύντροφοι
Επικοινωνώ μαζί σας μέσω του mail του ΜΑΑ για να δημοσιοποιήσω την αποχώρησή μου από τον ΣΥΝ λόγω της διαφωνίας μου για την επιμονή του ΣΥΝ στην εκτός πραγματικότητας θέσης του για παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του Ευρώ, έστω και με μία αριστερή κυβέρνηση. Πιστεύω ακράδαντα, εφόσον άλλωστε είναι τεκμηριωμένο από τους εγκυρότερους αριστερούς οικονομολόγους, ότι η μοναδική διέξοδος από την κρίση με σοσιαλιστική προοπτική είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, οπότε η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και η αποχώρηση από την Ευρωζώνη σε αυτή την περίπτωση είναι υποχρεωτική για ευνόητους λόγους.
Αυτή την θέση υποστηρίζω από το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΝ τον Ιούνιο του 2010. Βέβαια η έξοδος από την Ευρωζώνη πρέπει να συνοδεύεται από μία σειρά άλλα μέτρα για τα οποία έχω αρθρογραφήσει, όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες επανειλημμένα. Επιγραμματικά τα αναφέρω:

Κρατικοποίηση τραπεζών.

Κρατικοποίηση ΔΕΚΟ.

Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.

Αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων.

Ανασύσταση παραγωγικού ιστού της χώρας μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ανασύσταση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.
Αναθεώρηση του συντάγματος με στόχο την άρση της ασυλίας όλων αυτών που συνέδραμαν στην κατάντια της χώρας και του λαού, και στην καθιέρωση ως πάγιου εκλογικού συστήματος την απλή αναλογική

Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Τα πλεονεκτήματα και το ρεαλιστικό αυτού του προγράμματος έχουν επαρκώς αναλυθεί από ειδικότερους από εμένα. Από την άλλη μεριά η εμμονή του ΣΥΝ και άλλων μερίδων ή προσώπων της αριστεράς σε ένα στείρο κατά την γνώμη μου Ευρωποκεντρισμό μόνο προβλήματα και σύγχυση δημιουργεί.
Προβλήματα όπως η αμήχανη προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που ειρήσθω εν παρόδω, κανένα συλλογικό όργανό του δεν έχει αποφασίσει, περί αναστολής πληρωμής του χρέους πρώτα για 3 χρόνια, μετά για 5, ύστερα για όσο χρειαστεί, και δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε.

Σύγχυση δε στον λαό, αφού έχουμε αφήσει το πεδίο της πληροφόρησης ελεύθερο στα αστικά ΜΜΕ και τους αστούς πολιτικούς, η μονομερής διαγραφή του χρέους να θεωρείται συνώνυμη με την αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Αλλά πιο σοβαρό ακόμα θεωρώ το γεγονός ότι αποκρύπτουμε από τον Ελληνικό λαό, ότι κανένα προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση δεν είναι εφαρμόσιμο με το Ευρώ.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την αλλαγή της θέσης του ΜΑΑ, από την "καμία θυσία για το Ευρώ" στην καθαρή ρεαλιστική θέση "έξοδος από την Ευρωζώνη, μονομερής διαγραφή του χρέους".
Σε ότι με αφορά σας υπενθυμίζω ότι απέσυρα και την διαθεσιμότητά μου για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια για δύο λόγους. Η διαδικασία κατάρτισης δεν ήταν πολύ ευχάριστη, οι σύντροφοι/ες της ΑΚΟΑ έχουν πολλά να πουν για αυτό, αλλά το κυριότερο, επειδή είχα σοβαρή πιθανότητα να εκλεγώ δεν θα ήταν έντιμο εκ μέρους μου δεδομένης της πολιτικής διαφωνίας να αποχωρήσω κατόπιν εκλογής.

Γιώργος Βλαχογιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκίδας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Bλαχογιώργος θα αποφασισει αν πρεπει να εχουμε ευρω ή δραχμη;

Ανώνυμος είπε...

μα αν προβάλλει αυτούς τους λόγους σαν επιχειρήματα αποχώρησης γιατι πάει στο ΜΑΑ και όχι κατευθείαν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Το ΜΑΑ σχεδόν όλες οι συνιστώσες όπως και ανέντακτοι( όσοι έχουν μέινει) είναι στο ΣΥΡΙΖΑ.

ftanei_pia είπε...

Δεν αποφάσισε τίποτε ο Βλ. Τη γνώμη του είπε. Είναι ανάγκη να τη διαστρεβλώνουμε, γιατί δεν μας αρέσει;

Ανώνυμος είπε...

ο ανθρωπος λογικα επραξε. θα μπορουσε ομως να μεινει "ζωντανος", σενα Κομμα στο οποιο τολμησε να κατεβει υποψηφιος Προεδρος -απεναντι στον καβαλημενο αλεξις- εστω παιρνοντας 7%; Τωρα οι νικολετες της Θεσσαλονικης θα δειτε τι λασπη θα τον ριξουν. Πρωην Κ/Πρασινος.

Ανώνυμος είπε...

πεφτει και αυτος στην λουμπα που ΕΥΡΩ η ΔΡΑΧΜΗ ,,βουτηρο στο ψωμι του Σαμαρά και του Πρετεντερη

Ανώνυμος είπε...

"αλλά το κυριότερο, επειδή είχα σοβαρή πιθανότητα να εκλεγώ δεν θα ήταν έντιμο εκ μέρους μου δεδομένης της πολιτικής διαφωνίας να αποχωρήσω κατόπιν εκλογής"....
Αφού έβαλε για Πρόεδρος του ΣΥΝ στο Συνέδριο του 2010, τώρα νομίζει ότι αν κατέβαινε, θα έβγαινε κιόλας...
Μια χαρά κάνει και πάει στο ΜΑΑ, να συναντήσει τον άλλο ξεπεσμένο Νάρκισσο, να τα βρούνε.