Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Θα έχετε τη Ρεπούση υποψήφια; -Μα, είναι ανανεωτική, την αδικείται

Α. Παπαδόπουλος - Μ. Ρεπούση
Μόλις πριν από λίγο ολοκλήρωσε την παρουσία του στο ραδιοσταθμό Φλας ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Ανδρέας Παπαδόπουλος. Μιλούσε με τον δημοσιογράφο Κ. Παρά που στο τέλος της συνέντευξης τον ρώτησε "εν όψει εκλογών θα έχετε και την κ. Ρεπούση στα... ψηφοδέλτια. Δε φοβάστε με όσα είχε γράψει για την καταστροφή της Σμύρνης επί υπουργίας Γιαννάκου;"
Και ο εκπρόσωπος, έντρομος και περιδεής μπροστά στον συντηρητικό δημοσιογράφο, επιχείρησε να δικαιολογήσει την συμμετοχή της Ρεπούση στη ΔΗΜ.ΑΡ. λέγοντας ότι "η κ. Ρεπούση είναι από μικρή στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και θεωρώ αυτονόητη την ένταξή της στη ΔΗΜ.ΑΡ. Για το βιβλίο της έχουν ειπωθεί πολλά στο παρελθόν. Έχει καταγράψει αναλυτικά και με σαφήνεια τα όσα έγιναν κατά την καταστροφή της Σμύρνης και έκανε την αυτοκριτική της γι αυτό..".
- Και στο σημείο αυτό της ξέφυγε και έγραψε ότι υπήρξε συνωστισμός;, του πετάει το καρφί ο Παράς.

Το ενοχλητικό της υπόθεσης ή αν θέλετε από το περιστατικό αυτό καταδεικνύει πολλά πράγματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι από τη στιγμή που η ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε να παίξει με τους όρους του συστήματος αντί να ορίσει αυτή το στυλ και το πλαίσιο της συζήτησης συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Αντί να απολογούνται τα διεφθαρμένα ΜΜΕ και το σύστημα των δημοσιογράφων στο λαό απολογείται το κόμμα που ευαγγελίζεται την αριστερά της ευθύνης.
Και το χειρότερο όλων; Το χειρότερο είναι ότι αντί ο κ. εκπρόσωπος να βάλει στη θέση του τον δημοσιογράφο που επιχείρησε να απαξιώσει πολιτικά μια επιστήμονα γιατί διαφωνεί ενδεχομένως με την επιστημονική της προσέγγιση έκανε συζήτηση επί της ουσίας θέλοντας να τον πείσει ότι η Ρεπούση αυτονόητα είναι στο χώρο.

Με ποιο δικαίωμα ένας δημοσιογράφος παρεμβαίνει και υποδεικνύει με σαφή τρόπο ποιος θα είναι  υποψήφιος στις εκλογές; Γιατί τον ανέχεται ο εκπρόσωπος; Τι μήνυμα δίνει; Ότι τα ΜΜΕ θα "συμβάλλουν δημιουργικά" στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων;

Όταν αρχίσουν να γίνονται πιο έντονες οι πιέσεις στη ΔΗΜ.ΑΡ. από τα διαπλεκόμενα μέσα και να ζητάνε ανταλλάγματα για να "πουσάρουν" την κατάσταση, όταν ζητηθεί η βοήθεια των ανθρώπων που είναι επαγγελματίες του είδους και του χώρου τότε θα δέσει το γλυκό και δε θα αργήσει η ώρα που η ΔΗΜ.ΑΡ. θα μεταλλαχθεί και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ της εποχής του Σημίτη. Ό,τι χειρότερο δηλαδή έχει υπάρξει μετά το 1974

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σταθερή αξία: ΡΕΠΟΥΣΗ

http://www.youtube.com/watch?v=GhJG0rZR6vA