Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ

Κατά της αποχώρησης της χώρας τους από το ευρώ και της επιστροφής στο φράγκο τάσσονται τα δύο τρίτα των Γάλλων (64%) σύμφωνα σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Journal du dimanche. Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε στις 29 και 30 Δεκεμβρίου μέσω Διαδικτύου σε...αντιπροσωπευτικό δείγμα 901 ανθρώπων.

Οι μισοί όμως από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η υιοθέτηση του ευρώ "ήταν μάλλον κακή ιδέα", έναντι του 35% που πιστεύει ότι ήταν καλή και του 15% που απάντησε ότι δεν ήταν ούτε κακή ούτε καλή.

Μάλιστα το 34% των Γάλλων μετατρέπει τα ευρώ σε φράγκα προκειμένου να κατανοήσει τις τιμές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση την πρακτική αυτή ακολουθούσε το 73% των Γάλλων ενώ παράλληλα το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι επιθυμεί να αναγράφονται στα προϊόντα οι τιμές και στα δύο νομίσματα. Το 81% των Γάλλων, το 81%, εκτιμά ότι η αλλαγή νομίσματος οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των τιμών. Το 52%των ερωτηθέντων θεωρεί ακόμη "μειονέκτημα" στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης των τριών τελευταίων ετών και μόλις το 26% το χαρακτηρίζει "πλεονέκτημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: