Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- ΕΙΝΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ Ή ΤΩΝ ..ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΩΝ;

Παρατηρώ, χωρίς ίχνος έκπληξης είναι η αλήθεια, από το πρωί μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης και δημιουργίας ενός κλίματος εθνικοπατριωτικού στη Βέροια με στόχο να εκτονωθεί η πίεση που δέχεται το κοινωνικό σώμα στον δράστη της πρωινής ακτιβιστικής ενέργειας που έκανε και είχε ως "θύμα" μια σημαία της Ε.Ε. έξω από το δημαρχείο...της πόλης.
Διαβάζω τίτλους για "βανδαλισμό" και άλλα τέτοια ηχηρά παρόμοια και αναρωτιέμαι αν έχασαν πλέον τη σημασία τους οι λέξεις. Αν το κατέβασμα μιας σημαίας από τον ιστό της και το κάψιμό της ενδεχομένως είναι βανδαλισμός τότε τι να πουν οι Βάνδαλοι, παλιοί και νεώτεροι.
Λοιπόν, η όλη ιστορία έχει ως εξής. Σήμερα το πρωί στις 7 κάποιος, άγνωστος προς το παρόν, περνούσε έξω από το δημαρχείο της Βέροιας και είδε τις δυο σημαίες να κυματίζουν στους ισάριθμους ιστούς που βρίσκονται επί της οδού Μητροπόλεως.
Ο άγνωστος κατέβασε τη μια σημαία, αυτή της Ε.Ε. και στη συνέχεια επιχείρησε να κατεβάσει και την ελληνική αλλά δεν τα κατάφερε και αποχώρησε.
Αντί να αναρωτηθούμε όλοι όσοι δημοσιολογούμε γιατί άραγε ο άγνωστος προέβη στην πράξη αυτή πρωί πρωί αρχίσανε να μιλάνε ορισμένοι για "βανδαλισμούς" και αντεθνικές ενέργειες.
Ας αφήσουμε κατά μέρος αυτές τις εν θερμώ προσεγγίσεις και ας απαντήσουμε στο αυτονόητο: Μας πειράζει το κατέβασμα της σημαίας ή το κατέβασμα των παντελονιού του ελληνικού λαού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: