Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Σε συνέντευξη τύπου κάλεσε χθες τα ΜΜΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Αλληλεγγύης Βαρβάρα Σταυροπούλου, θέλοντας να υπενθυμίσει την έναρξη από 1ης Φεβρουαρίου 2012 της απογραφής των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, με στόχο τη σύσταση του Ενιαίου Εθνικού... Μητρώου Δικαιούχων Παροχών.
Όπως διευκρίνησε η αντιδήμαρχος, η απογραφή των δικαιούχων θα γίνει μέσω των ΚΕΠ του νομού και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων στο Ν. Ημαθίας ανέρχεται στις 3.500.
Η απογραφή θα γίνει αλφαβητικά, ενώ στο τέλος θα δοθεί προθεσμία για να υπογραφούν όσοι δεν μπόρεσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Η απογραφή που αποφασίστηκε από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αφορά στους δικαιούχους ΑμΕΑ, τα απροστάτευτα παιδιά, τις άγαμες μητέρες, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους κ.α.
Στις δυσκολίες της απογραφής αναφέρθηκε η υπεύθυνη του γραφείου Πρόνοιας Δ. Βέροιας Αν. Μαρασλή. Όπως είπε η κ. Μαρασλή, ο δήμος Βέροιας ζήτησε τη βοήθεια των τοπικών ΜΜΕ όσον αφορά στην ενημέρωση των επιδοματούχων και παράλληλα επιδιώκει σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τα ΕΛΤΑ την προσωπική ενημέρωση κάθε δικαιούχου, μέσω εγγράφου που θα λαμβάνει μαζί με την τρέχουσα ταχυδρομική επιταγή πληρωμής του επιδόματος.
Πρωτίστως όμως επιδιώχθηκε ενημέρωση των υπηρεσιών των ΚΕΠ (Βέροιας, Νάουσας, Αλεξάνδρειας και περιφερειακά), οι οποίες καλούνται να ανταποκριθούν στη διαδικασία της απογραφής.
Της συνέντευξης προηγήθηκε ενημέρωση των εργαζομένων του ΚΕΠ του νομού, των εργαζομένων του ΚΗΦΗ που έρχονται σε επαφή με αρκετούς από τους επιδοματούχους και των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.
Αναφορικά με τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από την πλευρά των εργαζομένων των ΚΕΠ, όσον αφορά στη διεκπεραίωση της απογραφής, ο αντιδήμαρχος Βέροιας και υπεύθυνος λειτουργίας των ΚΕΠ Θεόδωρος Θεοδωρίδης, χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία των εργαζομένων, που καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα αντικείμενο που δεν το γνωρίζουν και χωρίς να υπάρχει ικανό αριθμητικά προσωπικό για την κάλυψη 3.500 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: