Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Tελεσίγραφο έως τις 8 μ.μ. στους καταληψίες της ΔΕΗ- Καλούν πολίτες σε συμπαράσταση

Διορία έως τις οκτώ το βράδυ για να αποχωρήσουν έδωσε στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που κατέλαβαν το Κέντρο Έκδοσης Τιμολογίων, ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιάννης Δραγάτσης και με τη σειρά τους οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ καλούν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο που τελεί σε κατάληψη...Ο εν λόγω εισαγγελέας μετέβη στα γραφεία, στη λεωφόρο Μεσογείων, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης μετά την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ.

Το κέντρο έχει τεθεί εκτός λειτουργεία μετά από κατάληψη και το πληροφοριακό σύστημα "Ερμής" της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ, δεν μπορεί να εκδόσει εντολές διακοπής ρεύματος.

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος και ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η εντολή της Εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Στην κατάληψη της ΔΕΗ βρίσκονται ήδη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται και η Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: