Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Καβάλα: Λειτουργία περιπτέρου ενημέρωσης των δημοτών για τα «χαράτσια»

Το μεσημέρι ξεκινάει η λειτουργία του περιπτέρου ενημέρωσης δημοτών του δήμου Καβάλας, στην πλατεία Ελευθερίας, για τη μη καταβολή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας που έχει ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΔΕΗ....

Με τη συνδρομή της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας και του δικηγορικού συλλόγου, ο δήμος Καβάλας θέτει σε λειτουργία το περίπτερο στο οποίο θα προσέρχονται όσοι δημότες αδυνατούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο τέλος προκειμένου να τους δοθούν όλες οι απαραίτητες νομικές συμβουλές και οδηγίες.

Κάθε μέρα στο περίπτερο ενημέρωσης θα βρίσκονται εθελοντές της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Καβάλας οι οποίοι θα παρέχουν ολοκληρωμένη ενημέρωση στον κόσμο και ταυτόχρονα θα προβαίνουν στη συγκέντρωση όλων των απαραιτήτων δικαιολογητικών.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε ότι ο δήμος προχώρησε άμεσα στη λειτουργία του περιπτέρου ενημέρωσης, θέλοντας να προσφέρει ουσιαστική νομική βοήθεια και υποστήριξη στους πολίτες, σύμφωνα και με τα όσα είχαν αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι οι δημότες θα πρέπει να προσκομίζουν στους υπεύθυνους του περιπτέρου μια φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητάς τους, ένα λογαριασμό της ΔΕΗ και μια απόδειξη ότι πλήρωσαν το λογαριασμό του ρεύματος μαζί με τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ, χωρίς όμως το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας. Η πληρωμή μόνο του ρεύματος μπορεί να γίνει είτε στα ταμεία της ΔΕΗ, είτε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είτε σε κάποια από τις συνεργαζόμενες τράπεζες με τη ΔΕΗ. Εφόσον συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ο δήμος θα καταθέσει εξώδικο κατά της ΔΕΗ για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Σιμιτσής επισήμανε επιπλέον ότι ο δήμος Καβάλας και η Ένωση Καταναλωτών θα ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο που θα υποδείξουν οι δικηγόροι ώστε να προστατευτούν οι πολίτες από την άδικη επιβολή του έκτακτου ειδικούς τέλους ακινήτων.

agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: