Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ !!!

Αρνήθηκε να ενημερώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το κόστος των δακρυγόνων που χρησιμοποιήθηκαν στις 28 και 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας.
Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ερώτησή τους που κατατέθηκε στη Βουλή πριν τρεις μήνες ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό.
Το υπουργείο Προστασίας...του Πολίτη στην απάντησή του αναφέρει:

"Σε ό,τι αφορά στην κατάθεση των τιμολογίων αγοράς ποσοτήτων των αναφερομένων στις ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων υλικών μέσων και των συναφών οικονομικών στοιχείων (δαπανών, κόστους) σας πληροφορούμε ότι αυτά τηρούνται στα αρχεία των αρμόδιων Υπηρεσιών μας. Σημειώνεται όμως, ότι επειδή τα σχετικά στοιχεία είναι μείζονος σπουδαιότητας, καθότι σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια, αποτελούν δε διαβαθμισμένο υλικό (απόρρητα), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν γνώση τρίτα μη αρμόδια άτομα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα πριν μερικές εβδομάδες υπήρξε νέα παραγγελία ύψους 900.000 ευρώ, που αφορά δακρυγόνα και χημικά, ενόψει του "θερμού" χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Μετά την άρνηση του υπουργείου, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός επανήλθαν με νέα ερώτηση.

"Δεδομένου ότι η απόκρυψη στοιχείων από τους πολίτες δικαιολογείται σε περιπτώσεις εθνικής ασφάλειας, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

1. Για ποιο λόγο είναι απόρρητα τα οικονομικά στοιχεία (δαπάνες, κόστος) των δακρυγόνων/χημικών/ασφυξιογόνων αερίων και των άλλων «μέσων ελέγχου πλήθους» που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.;

2. Προτίθεστε να τροποποιήσετε το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να υπάρξει διαφάνεια για τα οικονομικά στοιχεία των «μέσων ελέγχου πλήθους;", αναφέρουν οι βουλευτές στην ερώτησή τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε συμπλεγματικός τυπάκος έλουζε κυριολεκτικά με τα δολοφονικά χημικά όπλα του συστήματος και ουδείς ασχολείται.

Ποιός θα βρει το θάρρος να κοιτάξει στα μάτια τα παιδιά του αύριο στη χώρα μας.

Περαστικά σε όλους μας λοιπόν. Από όσο μπορώ να θυμηθώ, με όσο μυαλό έχει μείνει στο κεφάλι μου, και οι μπάτσοι φέρνουν παιδιά σε αυτή τη γη και τρώνε τα ίδια σκατά με μας.

Μη το ξεχνάτε ποτέ αυτό κουφάλες.