Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: Μόνη λύση η συστράτευση όλων των δυνάμεων που θέλουν η Ελλάδα να συνεχίσει να είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πυρήνα της Ευρωζώνης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στην ομιλία της στη 2η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος, επανέλαβε την πρότασή της για τη σύγκληση από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας του Συμβουλίου Δημοκρατίας με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών και των πρώην πρωθυπουργών, για το σχηματισμό υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Έχω...προτείνει δημοσίως ένα πρώτο βήμα: Σύγκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του παλιού Συμβουλίου Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που υπάρχουν στη Βουλή και των πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή, του Κώστα Σημίτη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και να αποφασίσουν το σχηματισμό υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης που θα στηριχθεί στη Βουλή από όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας που πιστεύουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Αυτή είναι η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ζητώ από την Κεντρική Επιτροπή την εξουσιοδότηση για να προωθήσω με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική πρωτοβουλία».

Αναφερόμενη στα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ισοπεδωτική λογική που προσθέτει περισσότερα εμπόδια στον παραγωγικό τομέα και πρόσθεσε:

«Επέβαλε νέους φόρους, αύξησε τους συντελεστές, στράγγισε από εισοδήματα το μισθωτό, τον επιχειρηματία, τα νοικοκυριά. Είναι σε φορολογικό αμόκ όπως δείχνουν τα πρόσφατα μέτρα Βενιζέλου. Είναι μια έκτακτη εισφορά που επιβάλλει η παρασιτική Ελλάδα, που εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό σύστημα, στην παραγωγική Ελλάδα των εντίμων φορολογουμένων που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν».

Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κλείνοντας την ομιλία της, χρησιμοποίησε τη φράση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι «είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για την πατρίδα και όχι τι θα κάνει η πατρίδα για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: