Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ: ΦΤΩΧΕΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

"Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση, με εντολή της τρόικα, προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, πλήττει βάναυσα τα δικαιώματα μας, ως εργαζομένων και μας οδηγεί σε πλήρες οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Με τα νέα μέτρα, 180 χρόνια μετά από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, θεσμοθετούνται...οι αυθαιρεσίες και οι διώξεις, στον εργασιακό μας χώρο και κατεδαφίζεται το εργασιακό μας σύστημα, κατά παράβαση του Συντάγματος. Συγκεκριμένα, καταργούνται οργανικές θέσεις, συγχωνεύονται και διαλύονται Μονάδες και Υπηρεσίες, θεσμοθετείται η κινητικότητα του προσωπικού, δίχως εγγυήσεις, εφαρμόζεται η συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, καταργείται η μονιμότητα και απολύονται εργαζόμενοι από το ΥΠΕΘΑ.

Από 01/01/2012 θα ακολουθήσει νέα μεγάλη καταιγίδα απολύσεων προσωπικού, μονίμου και αορίστου χρόνου, μέσα από την αναδιοργάνωση που δρομολογείται, με στόχο τη μείωση κατά 30% των οργανικών θέσεων.

Με το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο συρρικνώνονται περαιτέρω τα ήδη πενιχρά εισοδήματα μας. Έτσι μετά το 40% της μείωσης των αποδοχών μας, που έχουμε ήδη υποστεί, κατ'εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, με την επιικαιροποίηση του προς το χειρότερο, μεθοδεύεται επιπλέον μείωση που υπερβαίνει το 20%, όταν μάλιστα εμείς οι πολιτικοί υπάλληλοι του Άμυνας, είμαστε επί χρόνια οι χειρότερα αμειβόμενοι.

Χαμηλώνουν τους βασικούς μισθούς.

Περιορίζουν τα οικογενειακά επιδόματα.

Καταργούν τα κλαδικά επιδόματα.

Περιορίζουν τις υπερωρίες.

Καταργούν την ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

Τέλος, με την περιβόητη κατάταξη του άρθρου 28 του σχεδίου νόμου, ελαττώνονται ακόμη περισσότερο οι αποδοχές μας, αφού οι μεταβατικές διατάξεις προβλέπουν περισσότερα χρόνια υπηρεσίας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό με προφανή στόχο τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων.

Μειώνονται οι συντάξεις κύριες και επικουρικές, μειώνεται το μέρισμα ΜΤΠΥ κατά 30%, περικόπτεται το ΕΦΑΠΑΞ κατά 20%.

Λεηλατούνται τα ελάχιστα πλέον εισοδήματα μας από την βάρβαρη φορολογική επιδρομή με την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

ΦΤΩΧΕΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

Εμείς οι εργαζόμενοι πολιτικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση, στην οποία έχουμε περιέλθει και εκφράζουμε, με την σημερινή μας 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση την έντονη αγανάκτηση μας και τον θυμό μας, γιατί για μια ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες μας, αφού παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για αυξήσεις στους μισθούς μας, τελικά όπως διαμορφώθηκε το νέο μισθολόγιο, όχι μόνο δεν αναβαθμιζόμαστε μισθολογικά και δεν μας δικαιώνει έστω κατ' ελάχιστο, αλλά αντίθετα επιβαρύνει δραματικά την ήδη άσχημη οικονομική μας κατάσταση, τόσο όσων από εμάς παραμένουν στην Υπηρεσία όσο και όσων από εμάς συνταξιοδοτούνται.

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΑ:
Γιατί, για μια ακόμη φορά οι φτωχοί υπάλληλοι του Άμυνας γίνονται φτωχότεροι.

Γιατί δεν εξαιρούνται λόγω της ιδιαιτερότητας του ΥΠΕΘΑ, οι πολιτικοί υπάλληλοι από την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις, όπως οι ένστολοι συνάδελφοι μας.

Γιατί όχι μόνο δεν αξιοποιεί και δεν αναγνωρίζει το ρόλο του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ, αλλά αντίθετα το υποβαθμίζει, συρρικνώνει τις αρμοδιότητες του και εκχωρεί το έργο του στην Ιδιωτική Πρωτοβουλία.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ του Υπουργείου μας αυτή την ύστατη ώρα της επεξεργασίας του Σχεδίου Νόμου με θέματα: «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» να παρέμβει, ώστε να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου μας, λόγω του καθοριστικού και ιδιαίτερου ρόλου που του έχει ανατεθεί, δηλαδή της διαφύλαξης της εθνικής ασφάλειας.

Εξαιρώντας από την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις τους εργαζόμενους σ' αυτό.

Αυξάνοντας τις πενιχρές αποδοχές των εργαζομένων.

Το παρόν ψήφισμα συζητήθηκε από τους εργαζόμενους του συλλόγου και δίδεται στον τοπικό τύπο για ενημέρωση των πολιτών και στους βου­λευτές του νομού για την γνώση των θέσεων μας κατά την συζήτηση και ψήφιση του "πολυνομοσχεδίου" στην Βουλή των Ελλήνων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: