Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ε ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο εναντίον των εργαζομένων ,των αγροτών, των φοιτητών και των μαθητών και εναντίον κάθε κοινωνικής τάξης που αντιστέκεται. Οι μαθητές βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια των γονιών τους ή στη χειρότερη περίπτωση την ανεργία τους....

Οι πιο «τυχεροί» είναι εκείνοι από οικογένειες με ένα εργαζόμενο, σύμφωνα με τις τελευταίες ρήσεις του πρωθυπουργού. Μέσα σε ένα τέτοιο ζοφερό τοπίο έρχονται στο σχολείο και αντιμετωπίζουν μια πνιγηρή ατμόσφαιρα: Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς βιβλία, με φωτοτυπίες που πρέπει να πληρώνουν οι γονείς τους, με σχολεία χωρίς χρηματοδότηση, που σε λίγο θα θυμίζουν την παράγκα του Καραγκιόζη, με τους καθηγητές τους με μισθούς πείνας και με την απειλή της εργασιακής εφεδρείας ή της μετακίνησης, ανάλογα με τις διαθέσεις της διοίκησης.

Οι μαθητικές καταλήψεις δείχνουν απόγνωση, θυμό, αδιέξοδο. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η πολιτεία. Οι νέοι σήμερα δεν έχουν ούτε παρόν , ούτε μέλλον. Βλέπουν ένα σχολείο που προετοιμάζει τους μελλοντικούς άνεργους και βιώνουν τα καθημερινά αδιέξοδα του ελληνικού λαού από μια κυβέρνηση που διαρκώς επιτίθεται εναντίον του. Γι’ αυτό αντιστέκονται με τον τρόπο τους απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Οι καθηγητές είναι στο πλευρό των μαθητών τους. Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εισαγγελείς και αστυνομία, για να καταστείλει και να καταπνίξει το μαθητικό κίνημα. Ο ρόλος του δασκάλου είναι δίπλα στους μαθητές του. Κανένας δάσκαλος που σέβεται το λειτούργημά του δε θα συνεργαστεί με αυτούς που θέλουν να πνίξουν τη φωνή της νεολαίας. Κανένας διευθυντής δεν επιτρέπεται να καλέσει την αστυνομία στο σχολείο. Ο παιδαγωγικός ρόλος δε συμβιβάζεται με δασκάλους υποταγμένους στη διοίκηση.
Το Δ. Σ της ΕΛΜΕ θα υπερασπισθεί την αυτονομία του μαθητικού κινήματος. Θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων που θα αντιταχθούν στην κυβερνητική αυθαιρεσία και δε θα υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς της διοίκησης.
Περιφρουρούμε τον αγώνα των μαθητών μας για μια καλύτερη παιδεία και μάλιστα σε μια περίοδο που Κυβέρνηση ,Ε.Ε και ΔΝΤ επιδιώκουν να μας γονατίσουν και να μετατρέψουν την εκπαίδευση σε εμπόρευμα.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη βία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση ,τη Δευτέρα,3/10, στο κέντρο της Αθήνας, για να καταπνίξει το μαθητικό κίνημα. Ο αυταρχισμός και η βία θα είναι από εδώ και πέρα η απάντηση μιας κυβέρνησης που παίρνει κάθε μέρα αντιλαϊκά μέτρα.
Το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας ,οι μαθητές μας ,αγωνίζονται και μας θέλουν στο πλευρό τους . Εμείς έχουμε υποχρέωση να μην αναιρέσουμε το ρόλο του δασκάλου . Η πολιτεία μάς θέλει υποταγμένους και φοβισμένους. Η κ. Διαμαντοπούλου σύντομα θα καταλάβει ότι έχει να κάνει με δασκάλους που δεν υποτάσσονται στα κελεύσματα της τρόικας , που θα υπερασπισθούν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και θα περιφρουρήσουν τον αγώνα των μαθητών τους.
Παλλήνη 4-11-2011
Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Άννα Μπαχτή Δημ.Παπαθεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: