Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Με κατάργηση των Οργανισμών Καθαριότητας απειλεί το ΥΠΕΣ τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Κουκουλόπουλος Π
υφ. Εσωτερικών
Ύστατη έκκληση στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να επιστρέψουν στην εργασία τους ώστε να καθαρίσει από τα σκουπίδια η Αττική απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Αν δεν συμπράξουν μαζί μας αυτό το τριήμερο για να καθαρίσει η Αττική, είμαστε αποφασισμένοι να καταθέσουμε τροπολογία την επόμενη εβδομάδα για να καταργήσουμε τους Οργανισμούς Καθαριότητας στους δήμους», διεμήνυσε...μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, για να προσθέσει με νόημα: «Αφού είναι ανάλγητο το κράτος, ας πάνε να δουλέψουν σε άλλα αφεντικά όπου θα παίρνουν περισσότερα λεφτά».

O κ. Κουκουλόπουλος επανέλαβε ότι από σήμερα αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες και από τη Δευτέρα -υποστήριξε- θα είναι μία άλλη μέρα, ενώ ερωτηθείς ποιοι θα πληρώνουν τους ιδιωτές, απάντησε ότι πληρωθούν από τα χρήματα που προορίζονταν για τους μισθούς των εργαζομένων, οι οποίοι δεν πρόκειται να πληρωθούν αφού δεν δούλεψαν αυτό το διάστημα. Και επειδή οι δήμοι δεν δείχνουν να κινητοποιούνται, θα τους περικοπούν τα κονδύλια και θα δοθούν στις Περιφέρειες οι οποίες σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα αναλάβουν τις σχετικές πρωτοβουλίες, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

Εν τω μεταξύ από ώρα σε ώρα αναμένεται να εκδοθεί και η επείγουσα υγειονομική διάταξη που έχει υπογράψει ο υπουργός Υγείας για την αποκομιδή των σκουπιδιών, με την οποία προβλέπεται παραπομπή στο αυτόφωρο όσων παρεμποδίζουν την αποκομιδή ή την είσοδο των απορριμματοφόρων στους ΧΥΤΑ.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε επίσης Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και δημόσιο διεθνή διαγωνισμό έως το Δεκέμβριο ώστε να αναλάβουν ιδιώτες τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, για να μην υπάρξουν -όπως είπε- ξανά τέτοια φαινόμενα.

Με αφορμή εξάλλου τους χθεσινούς προπηλακισμούς δημάρχων από συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Κουκουλόπουλος μίλησε για «συνδικαλιστές με ονοματεπώνυμο που λένε ότι θα απεργούν μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και συμπεριφέρονται φαιδρά και ασύδοτα», κρατώντας σε ομηρία τους κατοίκους και έκανε λόγο για συγκροτημένο μέτωπο στο οποίο, όπως είπε, «πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας». Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μπροστά σε κάποιες παρέες ... δεν θα παραδώσουμε τη χώρα σε μερικούς συνδικαλιστές με ονοματεπώνυμο που δεν μας αφήνουν να μαζέψουμε τα σκουπίδια, διεμήνυσε και κάλεσε τους δημάρχους να συγκαλέσουν τα δημοτικά συμβούλια και να φωνάξουν τους εργαζομένους, για να πάρουν αποφάσεις, απομονώνοντας τους λίγους συνδικαλιστές.

Προειδοποίηση σε κυβέρνηση και ιδιώτες μην επιχειρήσουν να αρχίσουν την αποκομιδή, απηύθυνε απο την πλευρά του ο Γ. Χαρίσης, αντιπρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι, όπως είπε, «και στο παρελθόν πήγε να γίνει αυτό, πριν από 20 χρόνια, και ας βγάλουν τα διδάγματα από τότε τι είχε γίνει».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ είχαν συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όπως έγινε γνωστό, η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Χ. Καστανίδη.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στην ΚΕΔΕ

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση για τα χθεσινά επεισόδια σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, και άλλων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα γραφεία της ΚΕΔΕ, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου.

Η κ. Ράικου ζητεί όπως εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στον κ. Δανιηλίδη και να ασκηθούν σε βάρος τους οι σχετικές διώξεις, καθώς επίσης να ερευνηθεί αν δέχθηκαν επίθεση και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: