Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ; Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ανησυχούν οι παπάδες και μάλιστα πολύ. Οι εντολές της τρόικα είναι να σταματήσει το κράτος να πληρώνει τους μισθούς τους και να τους αναλάβει η εκκλησία. Θα μου πείτε αυτό θα έπρεπε να γίνει προ πολλού και μάλιστα είναι μια από τις προτάσεις της Αριστεράς αλλά έλα ντε που το ΠΑΣΟΚ ως γνήσιο λαϊκιστικό κόμμα χαϊδεύει το παπαδαριό και πρέπει να έρθει η τρόικα για να γίνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Οι παπάδες έχουν ταραχθεί αλλά έχουν εμπιστοσύνη στον Βενιζέλο που πριν από μερικές βδομάδες είχε πει ότι αν συμβεί αυτό δε θα προκύψουν μεγάλα κονδύλια ως κέρδος για το ταμείο του κράτους και ότι η χώρα χρειάζεται συνοχή και γι αυτό χρειάζεται τη βοήθεια της εκκλησίας.
Βλέπετε ότι παιχνίδι είναι στημένο και ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζετε σε Άνθιμους κλπ για να τη βγάλει "καθαρή". Όμως, ευτυχώς για τη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχει και ο διεθνής τύπος όπως η ΛΕ ΜΟΝΤ που γράφει:

Le Monde: «Ταμπού η περιουσία της ελληνικής εκκλησίας»
Σύμφωνα με το άρθρο η εκκλησία της Ελλάδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας, μετά από το ίδιο το ελληνικό κράτος, με 130.000 εκτάρια γης στην κατοχή της και εμπορικά καταστήματα στις ακριβότερες περιοχές των Αθηνών, ενώ διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ το 2008 για τη συμμετοχή του στα συμβούλια.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στα προνόμια που απολαμβάνει η ελληνική εκκλησία και την απαλλαγή της από το τέλος ακινήτων, καθώς και στον πολιτικό λόγο που εκφράζει κατά καιρούς σε μια χώρα «όπου ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας δεν υφίσταται». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το ελληνικό κράτος μισθοδοτεί περισσότερους από 100.000 κληρικούς κάτι που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 220 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο! (σ.σ. σιγά, μωρέ, αυτά είναι "λίγα" λεφτά - σύμφωνα τουλάχιστον με το Βενιζέλο. Άλλωστε, "αξίζει τον κόπο" να τους ταίζουμε, διότι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο κράτος)

Το δημοσίευμα καυτηριάζει και τη στάση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στα μέτρα σταθερότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα και δεν διστάζει να αναφερθεί στην «κατήχηση» που υφίστανται οι νέοι μαθητές οι οποίο αναγκάζονται να διδάσκονται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολειά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μοχλα η είσαι ανιστόρητος η έχεις πρόβλημα.γιατι δεν ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ την περιουσία της εκκλησίας που έδωσε στην πολιτεία?

Ανώνυμος είπε...

epeidh egw den kserw gia pes mou esu file poia einai h periousia pou afhse h ekklhsia sthn politeia?????....se rwtaw xwris kamia eirwnia....