Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την Τρίτη στις 11 Οκτωβρίου, για την πορεία των έργων που εντάχθηκαν για να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) όπως τα παρουσίασε η Δήμαρχος Βέροιας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.
Η έκπληξή μας συνίσταται στην οριστική... εξαφάνιση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, από τον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ !
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, αλλά και τους πολίτες της Βέροιας, πως σε συναντήσεις που κατ’ επανάληψη είχαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του κλάδου, με την Δημοτική αρχή την περασμένη σχολική χρονιά, είχαν λάβει την διαβεβαίωση, σε όλους τους τόνους, πως το Μουσικό Σχολείο Βέροιας αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ και μάλιστα λίγο πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές, είχαμε την πανηγυρική κάθοδο της Δημάρχου στην Αθήνα όπου –σύμφωνα με αξιωματούχους του Δήμου- θα παρουσίαζε την οριστική μελέτη του νέου σχολείου στους αρμόδιους !!!


Όπως αντιλαμβανόμαστε σήμερα, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ και από ότι μαθαίνουμε, το θέμα βρίσκεται και πάλι σε μηδενική βάση, με την αιτιολογία πως θα πρέπει να κατατεθεί εκ νέου μελέτη !!!
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας θεωρεί χρέος της, να δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια για διαιώνιση της υπάρχουσας «προσωρινής» εγκατάστασης και συστέγασης του Μουσικού Σχολείου, στο σχολικό συγκρότημα του Τέταρτου Γυμνασίου. Καλούμε την Δημοτική αρχή της Βέροιας να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος, πριν είναι πολύ αργά και για τους μαθητές μας αλλά και για την τοπική κοινωνία.
ΕΛΜΕ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: