Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΦΤΑΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ !!!



Τρεις τοπικές συνελεύσεις έκανε η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία και στις τρεις η τοπική ηγεσία αλλά και οι «ξένοι» ομιλητές που ήρθαν να δώσουν και να περάσουν τη γραμμή του κόμματος και της ηγεσίας τα άκουσαν για τα καλά από τους ελάχιστους που παραβρέθηκαν.
Ο τοπικός γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας Παπαστεργίου έχοντας στο πλάι του την Σιδηροπούλου του εθνικού συμβουλίου δεν μπορούσαν να συμμαζέψουν τις φωνές των μελών και στελεχών του κόμματος που μόνο μπινελίκια δεν έριχναν εξ αιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο στη Βέροια όπου το...γνωστό στέλεχος Τ. Μοραλίδης αλλά και άλλοι όπως οι Καφτεράνης, Τσιάπλας, Μούρνος όσο και στη Νάουσα αλλά και στην Αλεξάνδρεια η κριτική που έγινε ήταν συγκεκριμένη, στοχευμένη και σκληρή. Αναφορά σαφής έγινε στα οικονομικά μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση, χαρακτηρίστηκε νεοφιλελεύθερη και δεξιά η πολιτική της και τονίστηκε ότι το σημερινό κόμμα δεν έχει καμιά σχέση μ΄ αυτό της διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου.
Από τις χαρακτηριστικές παρεμβάσεις είναι αυτή του Μοραλίδη που είπε: «Ξέραμε την κατάσταση της χώρας. Εμείς προκαλέσαμε τις εκλογές δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίζαμε τον Πρόεδρο Δημοκρατίας. Αφού δεν είχαμε άλλη πολιτική γιατί διεκδικήσαμε την εξουσία; Να ζητήσουν μια συγνώμη. Ζητούν θυσίες χωρίς να μας διαβεβαιώνουν ότι το αύριο θα είναι καλύτερο».
Ο Χ. Καφτεράνης ήταν πιο σαφής: «Η χώρα έχει πτωχεύσει και σύντομα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών. Η κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση και οι βουλευτές υπογράφουν για 7.000 ευρώ αυτά που τους φέρνουν οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την πολιτική του ξεπουλήματος δεν μπορούσε να την περάσει δεξιός πολιτικός, παρά μόνο ένας ιμιτασιόν σοσιαλιστής. Μετά από μια ήττα θα έλθει και το κύκνειο άσμα του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του δεν θα μπορέσουν να μιλήσουν ξανά στην κοινωνία για σοσιαλισμό».
Ο Θ. Τσιάπλας ζήτησε την παραίτηση όλης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ενώ ο επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου στην Ημαθία Μούρνος είπε: «Το ζήτημα είναι η ιδεολογική καθαρότητα του ΠΑΣΟΚ στις αποφάσεις που λαμβάνει. Καμιά απόφαση της κυβέρνησης δεν αντιστοιχίζεται με τις αρχές μας. Το πιο αξιοπρεπές είναι να δηλώσουμε ότι τα πράγματα άλλαξαν, το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε ένα συνέδριο επανίδρυσης και όποιος συμφωνεί να μείνει και οποίος διαφωνεί να αποχωρήσει». Δεν είπε ο ίδιος σε ποια από τις δυο κατηγορίες ανήκει και τι θα κάνει, θα μείνει ή θα φύγει;


Στην Αλεξάνδρεια
Στην Αλεξάνδρεια η συνέλευση δεν είχε πάνω από 20 μέλη όταν η οργάνωση απαριθμεί πάνω από 500. Μίλησαν μεταξύ των άλλων ο πρώην δήμαρχος Φ. Πουρλιοτόπουλος που έκανε κριτική στην οικονομική πολιτική, ο Θ. Τσιάπλας που επανέλαβε την πρότασή του και ο Στ. Κουρνιάκος που ήταν αιχμηρός.
Ο Κουρνιάκος είπε ότι «δε χαρίζει σε κανέναν το ΠΑΣΟΚ και ιδίως σ΄αυτούς που το κατάντησαν όπως είναι σήμερα. Και για το κατάντημα αυτό φταίει η σημερινή ηγεσία και κάτι κυρίες που φτιασιδώνονται και βάφονται έντονα για να κρύψουν ποιος ξέρει τι».
Οι δυο γραμματείς που ήταν στο πάνελ, Παπαστεργίου και Γιοβαννόπουλος έμειναν αποσβολωμένοι ενώ η Σιδηροπούλου που άκουσε τον Κουρνιάκο να ξεστομίζει αυτές τις κουβέντες δεν αντέδρασε ως μέλος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ για να προστατεύσει το κύρος του κόμματος.


ΑΥΡΙΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ως γνωστόν, αύριο το απόγευμα στη Βέροια θα γίνει η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ με καλεσμένο κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Υγείας Μ. Τιμοσίδη. Εκτός των πιθανών αντιδράσεων που μπορεί να υπάρξουν εναντίον του υφυπουργού που είναι πολιτικά υπεύθυνος για τη συρρίκνωση των νοσοκομείων αναμένεται να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
Η συνέλευση θα έχει λιγοστό κόσμο, οι παρόντες θα ασκήσουν κριτική στον Τιμοσίδη, ο Γραμματέας Παπαστεργίου θα φροντίσει να χαμηλώσει τους τόνους και η Σιδηροπούλου θα περιοριστεί να βγαίνει φωτογραφίες.
Αν παραστούν οι βουλευτές, πράγμα καθόλου βέβαιο, θα φροντίσουν να μη μιλήσουν γιατί δε θα ήθελαν να γίνουν αποδέκτες περισσότερων διαμαρτυριών.Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, όπως διαπιστώνει και ο Χ. Καφτεράνης, και ας αρχίσουν όλοι τους να ψάχνουν κομματική στέγη….

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ που λατρεψαν οι Καφτεράνης, Τσιάπλας, Μούρνος και αλλοι πεθανε κι αυτο γιατι σχεδιασε σε λαθος βαση και κατευθηνε σε ενα παραλογο κρατισμο την οικονομια της χωρας.δεν θα ταν ασχημο να διαλυθει.ΔΕν φτανουν βεβαια ο Παπανδρεου ο Ραγκουσης ο Παπακωνσταντινου για να συνεχησει η χωρα αναγκαστικα θα συνεχισει να υπαρχει και το Πασοκ.Μαζι του και ολα το κοματικα καταλοιπα του δηθεν σοσιαλισμου που κατεστρεψε την χωρα.Για τον Μωραλιδη ο σοσιαλισμος μεχρι προτεινος ηταν ευεργετικος μιας και ειχε τοποθετηθει εκτελεστικο μελος στο Δ.Σ.της ζαχαρης(λογο της εμπειριας του ως αρχιτεκτονας?).Τον προλαβαν οι περικοπες των θεσεων στο Δ.Σ.ομως και απομακρυνθηκε.ακομα ενα παραδειγμα του σοσιαλισμου που αγαπησαν οι παραπανω κυριοι οι ΔΕΚΟ να παραγουν ελειματα αλλα τα στελεχει δοξες και απολαβες.φιλικα ενας συντροφος που μαζι τους φωναξε "αλλαξε τα ολα" και το πιστευε.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η αποψη του κ Μουρνου, ενω εξαιρετικο και ακριβέστατο είναι και το προηγούμενο σχόλιο του ανωνύμου αναγνώστη. Το προσυπογράφω επώνυμα.
Επίσης απαράδεχτη η κ Σιδηροπουλου αν ακούγοντας τον κ Κουρνιακο να κάνει τέτοια κακόγουστα σεξιστικα σχόλια, δεν τον επανέφερε στη θεση του, αν είναι ακριβές το ρεπορτάζ.
(Δεν θα περιμενα βεβαια να το κανει, για να ειμαι ειληκρινης...)

Ανώνυμος είπε...

O Κουρνιάκος ας μη φωνάζει πολύ για αυτους που κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα. Γιατί είναι ένας απο αυτούς, αυτός και η παρέα του (Νταούκας κλπ.