Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ, Ο "ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ" ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ"

Μετά από ένα χρόνο του βομβαρδισμού από τους Ισραηλινούς στο καράβι των Τούρκων που μετέφερε βοήθεια στην Παλαιστίνη αναδεικνύεται περίτρανα η υποκριτική στάση το Παπανδρέου και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έναντι των Παλαιστινίων.
Από τη μια μεριά έχουμε τις στενές φιλικές και όχι μόνο σχέσεις μεταξύ του Παπανδρέου και του Νετανιάχου σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που η εφημερίδα Jerusalem Post να γράφει ότι ο Νετανιάχου έχει γίνει λομπίστας των Ελλήνων μιλώντας θετικά σε ευρωπαίους αξιωματούχους.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει η...Παλαιστίνη που διεκδικεί το αυτονόητο. Να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος και να σταματήσει ο αποκλεισμός εδαφών της από το Ισραήλ.
Ποιος άραγε ξέχασε το κλίμα που είχε διαμορφωθεί πριν από δυο χρόνια όταν διάφοροι φορείς μάζευαν βοήθεια για τους αποκλεισμένους Παλαιστίνιους και μάλιστα σε ορισμένες εξ αυτών πρωταγωνιστούσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολούθως εισέπρατταν εύσημα και φωτογραφίες από τον Παπανδρέου που επένδυε πολιτικά στα φιλικά αισθήματα των Ελλήνων έναντι των Παλαιστινίων;
Τι άραγε λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου για το θέμα αυτό; Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε πήγε ποτέ ή δεν πήγε κι αν δεν πήγε για ποιο λόγο παραμένει και προφανώς σαπίζει στη χώρα μας; Για να μην δυσαρεστήσει τον Νετανιάχου; Για ποιο λόγο συμπεριφέρονταν άκρως υποκριτικά και ταυτόχρονα δήλωνε υποστηρικτής των Παλαιστινίων αλλά ουσιαστικά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των Ισραηλινών;
Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε προφανώς δεν είχε τον χαρακτήρα της πολιτικής υποστήριξης του αγώνα των Παλαιστινίων αλλά μια μορφή βοήθειας σε ανθρώπους που τους λυπόμαστε. Αυτή την πολιτική υπηρέτησε με συνέπεια ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που για ακόμα μια φορά εξαπάτησε τους έλληνες που έχουν ταχθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία υπέρ του αγώνα των Παλαιστίνιων και καταδίκασαν τις βαρβαρότητες των Ισραηλινών.
Κλείνοντας να πω ότι και στην Ημαθία συγκεντρώθηκε βοήθεια για τη Γάζα. Πρωταγωνίστησε η Θ. Σιδηροπούλου που είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να απαντήσει κανείς από την οργάνωση της Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ τι έγινε η βοήθεια, αν πήγε στην Γάζα ή αν παραμένει στην Ημαθία και ειδικότερα η κ. Σιδηροπούλου αν στηρίζει τους Παλαιστίνιους πολιτικά ή αν τους λυπάται και τους «βοηθάει» ανθρωπιστικά και μόνο;
Το κρίσιμο όμως ερώτημα που αφορά στον Παπανδρέου θα απαντηθεί όταν συζητηθεί η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε στη Βουλή και αφορά στην στάση της Ελλάδας έναντι του αιτήματος της Παλαιστίνης να αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος. Θα το αναγνωρίσουμε ή θα κάνει γαργάρα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το θέμα και θα το παραπέμψει στις καλένδες; Τι κάνουν τότε όλοι αυτοί που επένδυσαν στη «Βοήθεια» για να εμφανίσουν μια δράση και να την εγγράψουν στο …βιογραφικό τους;

Η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα για την Παλαιστίνη είναι:Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, ερωτά:
Θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση πρωτοβουλία για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους;
«Το Ισραήλ επιμένει στην πολιτική της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, στην κλιμάκωση των εποικισμών, στην εγκληματική δράση εναντίον του παλαιστινιακού λαού και στην υπονόμευση των διαπραγματεύσεων. Η Γάζα παραμένει αποκλεισμένη. Στην πραγματικότητα αποκλεισμένη παραμένει και η Δυτική Όχθη και όλη η παλαιστινιακή γη.
Ένας νέος πολυεθνικός στόλος ειρήνης «Freedom Flotilla ΙΙ» ετοιμάζεται να πλεύσει προς τη Γάζα για την έμπρακτη άρση του αποκλεισμού της και την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας. Είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο ότι η φετινή αποστολή έχει την στήριξη όλων των παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων.
Κορυφαίο γεγονός με ιστορική σημασία είναι η σε εξέλιξη παγκόσμια διπλωματική και πολιτική καμπάνια της Παλαιστινιακής Αρχής η οποία ετοιμάζεται να ζητήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.. Ήδη πάνω από εκατό κράτη, έχουν αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα τη Δυτική Ιερουσαλήμ. Για να γίνει η Παλαιστίνη μόνιμο μέλος του Ο.Η.Ε. απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον των 2/3 των κρατών μελών.
Η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι συζητεί με τους εταίρους της την πιθανότητα μονομερούς αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός1. Θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση πρωτοβουλία για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον Ο.Η.Ε. σύμφωνα με το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής; Θα στηρίξει ενεργά το παγκόσμιο αίτημα άρσης του αποκλεισμού της Γάζας αλλά και όλης της παλαιστινιακής γης;
2. Ποιος θα είναι ο ενεργός ρόλος της στις σχετικές διεργασίες στην Ε.Ε.;

Δεν υπάρχουν σχόλια: