Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 2. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η επίθεση θα είναι άγρια και ασυσώπητη εναντίον των λαϊκών στρωμμάτων και της μεσαίας τάξης. Θα προκύψουν νέες στρατιές νεόπτωχων και ανέργων. Η πίεση στην κοινωνία θα γίνει ακόμα πιο ασφυκτική και οι πλατείες θα γεμίσουν με περισσότερο κόσμο και οι επιθέσεις εναντίον του πολιτικού προσωπικού θα πυκνώσουν. Η τρόικα θέλει και έχει πετύχει την πλήρη πολιτική και οικονομική υποταγή του λαού μας. Απέναντί της θα βρει τους πολίτες αφού η κυβερνώντες συμπεριφέρονται ως δοσίλογοι.
Τα μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί και θα προωθήσει με συνοπτικές διαδικασίες η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή είναι:Φορολογική επίθεση σε ακίνητα, εισοδήματα, κατανάλωση

* Από τον επόμενο μήνα, αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που θα προκαλέσουν αυξήσεις σε δεκάδες φόρους και τέλη, που βαρύνουν την κατοχή εκμετάλλευση ή μεταβίβαση ακινήτων.

* Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στους κατόχους ακινήτων με αντικειμενική αξία άνω των 4.000 ευρώ/τ.μ., χωρίς να αποκλείεται το όριο να μειωθεί.

* Σχεδιάζεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, από 400.000 ευρώ, σε 300.000 ευρώ και, σε συνδυασμό με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ο ΦΑΠ θα επιβαρύνει περισσότερους μικροϊδιοκτήτες.

* Μειώνεται το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις 6.000 ευρώ, από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα. Ο συντελεστής από τις 6.000 μέχρι τις 12.000 ευρώ θα είναι 10%, που σημαίνει αύξηση του φόρου κατά 600 ευρώ.

* Μειώνεται στο επίπεδο των 8.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ) το αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς από την 1η Ιουλίου 2011, με το οποίο θα γίνεται η παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Θα επιβαρύνει τους μισθωτούς με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, με ετήσιο φόρο ύψους 400 ευρώ, ή με 29 ευρώ το μήνα.

* Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 - 70.000 ευρώ, ενώ ορισμένες θα καταργηθούν αδιακρίτως εισοδήματος. Θα ισχύσουν από τη χρήση 2011 και θα γίνει αισθητή η περικοπή τους το 2012, με την εκκαθάριση των δηλώσεων.

* Επιβάλλεται ειδικός φόρος στα αναψυκτικά «μη αλκοολούχα ποτά».

* Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στους κατόχους αυτοκινήτων άνω των 2.000 ή 2.500 κ.ε.

* Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης από τον Οκτώβριο.

* Επιβάλλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο.

* Αυξάνεται η φορολογία στα τσιγάρα.

* Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

* Αυξάνονται τα ποσά των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης που επιβλήθηκαν από τη χρήση 2010.

* Περικόπτονται επιδόματα ανεργίας ΕΚΑΣ, και γενικά κοινωνικές παροχές από τον ΟΑΕΔ ΟΕΕ - ΟΕΚ καθώς τίθενται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

* Περικόπτεται η ιατροφαρμακευτική δαπάνη και οι δαπάνες υγείας, κατά 310 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: