Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΩΣ ΕΔΩ, ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στο ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα και κάνει κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί. Κριτική που αφορά στον ίδιο τον Παπανδρέου..
Το ψήφισμα είναι:"Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας παρακολουθώντας με αγωνία τις εξελίξεις γύρω από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, αισθάνεται την ανάγκη να ενώσει τη φωνή του με τις χιλιάδες πολιτών που κατακλύζουν τις Ευρωπαϊκές πόλεις.
Ξεπερνώντας τις κομματικές γραμμές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντισταθούν στη λαίλαπα των μέτρων, όχι μόνο αυτών που νιώσαμε ήδη στο πετσί μας, αλλά και αυτών που έρχονται.
Η συνταγή σας κε Πρωθυπουργέ απέτυχε. Μόλις πριν μερικούς μήνες, διά του κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνατε ότι δεν θα παρθούν άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα. Σήμερα διαπιστώνετε ότι είναι αναγκαία και όχι μόνο αυτά αλλά, πιθανότατα λέτε εσείς, βέβαιο το θεωρούμε εμείς, και άλλα και άλλα...
Δεν πάει άλλο κε Πρωθυπουργέ!
Σήμερα βιώνουμε τις πιο δραματικές στιγμές μετά τον εμφύλιο πόλεμο ή άλλες περιόδους έκτακτης ανάγκης. Ο λαός ήταν και είναι αποφασισμένος να κάνει θυσίες για τη σωτηρία της πατρίδος, όπως συνηθίζεται όλοι να λέτε. Ξεπεράσατε όμως κάθε νοητή κόκκινη γραμμή (την οποία προφανώς δεν ορίσατε καθόλου) με αποτέλεσμα σήμερα να μας ζητάτε (κατά τις προσταγές της Τρόικας) να καταθέσουμε ακόμη και την αξιοπρέπειά μας, εφόσον η εξαθλίωση εξαπλώνεται και αξιοπρεπείς κατά τα άλλα πολίτες να ψάχνουν ήδη τα σκουπίδια για να επιβιώσουν.
Δεν πάει άλλο κε Πρωθυπουργέ!
Δεν θέλουμε κυβέρνηση απλό διαχειριστή των Εντολών του Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε κυβέρνηση που θα αντιστέκεται στις ορέξεις των κερδοσκόπων και των εντολέων εντός και εκτός της πατρίδας μας.
Ήρθε η στιγμή που η σιωπηρή πλειοψηφία σπάει τη σιωπή της και θα τη βρείτε μπροστά σας αν δεν αλλάξετε τρόπο διακυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: