Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

KIΛΤΙΔΗΣ: ΚΑΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΥΓΚΑΝΤΑ

Σκληρή κριτική από το βήμα της Βουλής άσκησε ο βουλευτής της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ" Κώστας Κιλτίδης, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, κάνοντας λόγο για προδοσία της χώρας και διασυρμό της πολιτικής ζωής.
«Δεν μπορώ εγώ να ανεχθώ...πλέον αυτήν την κατάσταση. Και χθες αυτόν τον τραγέλαφο, αυτόν τον ευτελισμό. Να μιλάει ο Πρωθυπουργός στο τηλέφωνο με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τι είναι εδώ; Ουγκάντα είναι; Και να μην συναντώνται, να μην υπάρχουν ένθεν και ένθεν καταγραφές, για να μπορεί να κρίνει η Αίθουσα αυτή και οι πολίτες; Τρία τηλεφωνήματα, λέει, για να συζητήσουν τι; Των παιδιών τους τα τσιφλίκια;» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κιλτίδης.

«Προδίδεται η χώρα, αγαπητοί συνάδελφοι, αυτήν τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται διαπιστώσεις ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτήν την Αίθουσα μία σχετική ομοφωνία, να ξέρουμε όλοι ότι οι εκλογές μπορεί να σημαίνουν και ξαφνικό θάνατο, ενώ έξω οι πολίτες -δίκαια ή άδικα κάποιοι- να σέρνουν τα εξ αμάξης στους τριακόσιους, που άδικα κατηγορούνται γιατί ποτέ δεν ρωτήθηκαν» σημείωσε
Απευθυνόμενος προς τους συνάδέλφους του βουλευτές, ο κ. Κιλτίδης ανέφερε, πως «ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα οι τριακόσιοι». «Τολμώ να πω ότι είμαι βαθύτατα λυπημένος. Η χώρα οδηγείται σε μονοπάτια ή σε λεωφόρους, αν θέλουν κάποιοι να το δουν έτσι, οι οποίες δεν ξέρω πού μπορούν να οδηγήσουν και δεν μπορώ να το παραγνωρίσω αυτό. Η αποθέωση του εκφυλισμού, του διασυρμού της πολιτικής ζωής της χώρας» υπογράμμισε.

«Πλέον η ευθύνη όλων είναι βαριά στις πλάτες μας για το μέλλον αυτής της πατρίδος. Γιατί μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά όχι να οδηγούν αυτό τον τόπο εκεί που μετά από μήνες, όταν ο μη γένοιτο συμβεί, τότε θα λέμε όλοι «άραγε εσείς δεν το ξέρατε»; Τι καθοδηγητικό ρόλο σας έταξε η πολιτεία και ο λαός να έχετε σ’ αυτή την Αίθουσα; Επειδή την αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη του καθοδηγητικού ρόλου, γι’ αυτό και εκστομίζω αυτές τις φράσεις σήμερα» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Κιλτίδης, συνεχάρη το Γιώργο το Φλωρίδη για τη στάση του και την απόφασή του να παραιτηθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη, άφησε στην άκρη τις φιλοσοφίες σου, και τις μπούρδες σου, και τις μαγκιές σου, και τις υποδείξεις σου, και αν τα φοράς τα παντελόνια σου, κάνε αυτό που έκανε ο Φλωρίδης, παραιτήσου!! Γιατί δεν κατάλαβα ρε Κώστα εσύ δεν ήσουν, η δεν είσαι μέρος του συστήματος? Τι άλλαξε δηλαδή που πήγες με την Ντόρα? Εσύ μέχρι τώρα άλλαξες ιδεολογία δέκα φορές !!