Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΝΤΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΥΠΕΡ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Μετά τις παραιτήσεις Φλωρίδη, Νασιώκα και το σκηνικό κατάρρευσης που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ οι υπουργοί που είναι κοντά στον Παπανδρέου βγήκαν με ομοβροντία δηλώσεων να στηρίξουν τον πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση γιατί προφανώς δε μπορούν να κάνουν χωρίς την καρέκλα της εξουσίας όταν είναι πανθομολογούμενο ότι η πολιτική τους είναι κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα.
Διαβάστε αναλυτικά:
Δηλώσεις υπουργών πριν από την έναρξη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Στις δύσκολες στιγμές, ο στόχος είναι η σταθερότητα, να σταθεί η χώρα όρθια, να περάσουμε το δύσκολο κάβο με όσο το δυνατόν λιγότερες δυνατές απώλειες για τους αδύναμους, είπε προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Κάθε στέλεχος έχει αίσθηση ευθύνης η οποία πρέπει να είναι συλλογική για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να ανταποκριθούμε στο αίτημα του ελληνικού λαού, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά του, είπε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία στήριξε τον πρωθυπουργό, λέγοντας όλοι μαζί θα δώσουμε λύσεις.

Οι περιστάσεις απαιτούν από κάθε πολίτη και ιδίως κάθε πολιτικό να κάνει το εθνικό πρόβλημα προσωπικό του ζήτημα και όχι το αντίθετο, είπε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Προσέθεσε ότι ο λαός απαιτεί να είμαστε παρόντες και όρθιοι πηγαίνοντας από το εγώ στο εμείς. Αυτή η αντίληψη αποδεικνύεται από τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης μας είπε ο κ. Ρέππας και υπογράμμισε ότι «ο τόπος έχει ανάγκη όχι από μεταρρυθμιστές αλλά από μεταρρυθμίσεις, όχι από σωτήρες αλλά από σωτηρία, όχι από αλλαγές αλλά από αλλαγή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης τόνισε ότι η χώρα έχει κυβέρνηση, στο μυαλό μου και στο μυαλό μας πρέπει να είναι μόνο τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλαδα. Η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης σημείωσε ότι σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης γίνεται προσπάθεια για να μην καταρρεύσει η χώρα μας. «Δεν μπορούν άλλοι να προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα κι εμείς περί άλλα να τυρβάζουμε». Είπε ακόμα ότι δε θα παραιτηθούμε και ο πρωθυπουργός «δεν λιποταχτεί και δεν έριξε ασπίς».

Ο υφυπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σημείωσε ότι «οφείλουμε να προσέλθουμε στην ΚΟ με συνείδηση των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε πρωθυπουργό, χρειάζονται αποφασιστικά βήματα. Δεν έχουμε πολυτέλεια για εσωτερικές αναταράξεις». Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα προχωρήσουμε μπροστά.

«Χθες ήταν άλλη μέρα από τη σημερινή, άλλα είναι τα καθήκοντα μας σήμερα. Θα πρέπει να είμαστε όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί και να προχωρήσουμε σε κλίμα ενότητας» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης.

«Χρειάζεται ηρεμία ψυχραιμία. Όλοι εμείς έχουμε την ευθύνη της χώρας. Εμείς πρέπει να δούμε τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε ώστε να δούμε απάντηση στον ελληνικό λαό» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Τονίζεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη πάντως του ΠΑΣΟΚ παραμένει στους 155 βουλευτές, καθώς οι κκ Νασιώκας και Φλωρίδης δεν ανεξαρτητοποιούνται.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο ανασχηματισμός δεν επηρεάζεται από τις παραιτήσεις των βουλευτών και θα ανακοινωθεί κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: