Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΗΣΕΛΟΥΔΙ- ΠΡΑΣΙΝΑΔΑΣ-ΠΛΑΤΑΝΟΥ- ΚΛΕΙΔΙΟΥ

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική τοπική οικονομία του δήμου Αλεξάνδρειας και ειδικότερα της περιοχής της ενότητας Πλατέος αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Το υπουργείο Γεωργίας ενέταξε το έργο του «Αρδευτικού Δικτύου αγροκτημάτων Νησελουδίου, Πρασινάδας, Πλατάνου και Κλειδίου» στον σχεδιασμό του και ήδη...δημοσιεύτηκε η προκήρυξη ώστε να επιλεγεί ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει το κλειστό δίκτυο που έχει ως προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο αυτό, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης, αφορά σε μια έκταση πέντε χιλιάδων περίπου στρεμμάτων και είναι στην παρόχθια περιοχή του Αλιάκμονα και στο ανάχωμα.
Ο δήμαρχος που με τη δική του επιμονή στα υπουργεία κατάφερε να εντάξει το έργο που γίνεται κοινοτική χρηματοδότηση, είπε ότι το αρδευτικό δίκτυο θα είναι τεχνητής βροχής και θα έχει τη δυνατότητα να γίνεται και στάγδην άρδευση. Θα κατασκευαστούν δυο αντλιοστάσια και θα γίνουν περίπου 16 χιλιόμετρα αγωγού.
Είναι προφανές ότι το έργο αυτό όταν ολοκληρωθεί θα φέρει σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή δεδομένου ότι πέντε χιλιάδες στρέμματα θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο και θα τονώσουν το εισόδημα των αγροτών.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 5 Ιουλίου και θα επιλεγεί ο ανάδοχος του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: