Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ: ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ

Όσοι θεωρούσαν ότι η ανάδειξη του Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών θα άλλαζε επί της ουσίας την οικονομική πολιτική υπέστησαν πολύ γρήγορα την ψυχρολοσία. Ο νέος υπουργός δήλωσε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί ως έχει χωρίς καμιά αλλαγή επί της ουσίας.
Τουτέστιν, η ίδια πολιτική και σε καμιά περίπτωση δεν έφταιγε ο Παπακωνσταντίνου αλλά η πολιτική ΠΑΣΟΚ που ακολουθούσε με συνέπεια...Ξεκινάμε με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που πρέπει να ψηφιστεί για να πάρουμε την 5η δόση και να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στους εταίρους μας, ενώ παράλληλα ξεκινάμε συζήτηση για ριζική αλλαγή και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος», υπογράμμισε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, «το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί με τις βελτιώσεις που έχουν ήδη γίνει», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για οριακές αλλαγές, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης των εφαρμοστικών νομοσχεδίων. «Tο μεσοπρόθεσμο είναι διαβατήριο αξιοπιστίας όχι μόνο για την 5η δόση, αλλά και για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους», ανέφερε.

«Το μεσοπρόθεσμο είναι ένα διαβατήριο αξιοπιστίας όχι μόνο για την πέμπτη δόση, αλλά και για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, γιατί πρέπει η Ελλάδα να βάλει πάτο στο βαρέλι όπως έχω πει και τέτοιος πάτος στο βαρέλι είναι μόνο το ζήτημα του δημοσίου χρέους ν’ αντιμετωπισθεί μακροπρόθεσμα με τρόπο πειστικό για τις αγορές και για τους οίκους αξιολόγησης. Οι δημοσιονομικοί στόχοι, μπορεί στη συνέχεια να εξυπηρετηθούν και με άλλους τρόπους εάν αυτοί οι τρόποι γίνουν αποδεκτοί από τους εταίρους μας. Τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε έτσi», υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «βρισκόμαστε σε διαδικασία συνεχούς διαπραγμάτευσης με την τρόικα».

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως προτεραιότητες τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Κυριακή, όπου πρέπει να διασφαλιστεί η καταβολή της 5ης δόσης, τη διαμόρφωση του πλαισίου με τους εταίρους για λύση στο πρόβλημα του χρέους, το να πειστούν οι εταίροι για τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει στο μεσοπρόθεσμο και τέλος την ψήφιση εφαρμοστικών νόμων «που θα δίνει προοπτική στην οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: