Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΔΙΑΤΑΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΟΒΕΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ

Μετά την εγκύκλιο Ραγκούση που αφορούσε στις καθαρίστριες των σχολείων που τις υποχρεώνει να δουλεύουν και το καλοκαίρι και τις γιορτές κλπ έρχεται νέα εγκύκλιος, αυτή τη φορά από την Διαμαντοπούλου, που αφορά στις παρουσίες των δασκάλων και καθηγητών στις θέσεις τους ως τις 21 και 30 Ιουνίου αντίστοιχα.
Είναι φανερό ότι πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι λες και η παιδεία πάσχει από το αν θα βρίσκονται στα σχολεία οι δάσκαλοι χωρίς να έχουν μαθήματα κι όχι όταν έχουν μαθήματα να είναι αποδοτικοί κλπ.
Δείτε την εγκύκλιο:Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το υπ. Παιδείας στα σχολεία:

1) Μετά τη λήξη των μαθημάτων οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παραμένουν στις σχολικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Στα παρουσιολόγια των εκπαιδευτικών αναγράφονται εβδομαδιαίως οι ώρες παραμονής των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες.

2) Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων να ορίσει σε ποια/ες σχολική/ες μονάδα/ες από τις οποίες είχαν τοποθετηθεί θα παρευρίσκονται οι εκπαιδευτικοί μετά τη λήξη των μαθημάτων.

3) Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί απουσιάσουν αδικαιολογήτως από τις σχολικές μονάδες μετά τη λήξη των μαθημάτων μέχρι 21/06/2011 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μέχρι 30/06/2011 για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης οφείλει να προβεί σε ενέργειες μείωσης των αποδοχών τους και καταγγελίας των Συμβάσεων.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα έπρεπε να πληρώνονται μόνο για την δουλειά που κάνουν.Κανονικά το καλοκαίρι θα έπρεπε να μένουν απλήρωτοι!Όποιος διαφωνεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.Μόνο στην Ελλάδα πληρώνονται για να μην δουλεύουν κάποιοι!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, ΚΟΡΟΙΔΟ;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΗΦΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμπλεγμα έχω που σας πληρώνω και εγώ και όλοι οι ΄Ελληνες φορολογούμενοι για να μην δουλεύετε.

Ανώνυμος είπε...

σα δε ντρέπεστε...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, ως συνήθως, κάποιοι μιλάνε περισσότερο και σκέφτονται λιγότερο...
Σε όλο τον κόσμο, τα σχολεία είναι κλειστά τους ζεστούς μήνες και τις γιορτές, minimum δύο μήνες στον χρόνο. Σε όλο τον κόσμο οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται κανονικά και στις διακοπές τους.
ΥΓ Λίγο ψάξιμο πριν εκφέρουμε άποψη δεν βλάπτει

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς, δεν γνωρίζεις ότι σε όλο τον κόσμο οι εκπαιδευτικοί πληρώνονται και τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά και ότι σε όλο τον κόσμο οι διακοπές είναι 3 μήνες συνολικά (γιορτές και θερμοί μήνες)...

Ανώνυμος είπε...

Εσύ έξυπνε, αδικημένε φορολογούμενε, που σου φταίει ο μισθός των δασκάλων, πόσα θα ζητούσες ως ωριαία αποζημίωση για να κάνεις baby sitting σε ένα παιδάκι; 30, 20, 10 ευρώ; Μήπως 5; Μόνο baby-sitting. Όχι μάθημα, όπως ο δάσκαλος.
Μάθε λοιπόν ότι η ωριαία αποζημίωση για ένα παιδί στους δασκάλους του Δημοσίου δεν είναι ούτε ένα ευρώ!
20000 ετησίως :180 ημέρες (όχι 360!):6 ώρες (όχι 8!) : 20 παιδιά = 0,92 ευρώ (προ των περικοπών!)