Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

Τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 11 Ιούνη, 5-6 κουκουλοφόροι έκαναν θρασύδειλη επίθεση σε κατοικία μεταναστών στο Λουτράκι, έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν άλλες υλικές ζημιές.
Ήταν η τρίτη φορά που επαναλήφθηκε το ίδιο γεγονός και παρόλα αυτά η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει ακόμα τους δράστες των ρατσιστικών αυτών επιθέσεων. Προφανώς ή δεν θέλει ή δεν μπορεί. Όποιο από τα...δύο και να ισχύει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ανησυχητικό.

Την εποχή που οι εργαζόμενοι στενάζουν εξ αιτίας της κλοπής του δημόσιου πλούτου από μια χούφτα μεγαλο-"ελληναράδες" θεωρώντας την χώρα τσιφλίκι τους, τα ανεγκέφαλα δειλά φασιστοειδή βρίσκουν την ευκαιρία να χτυπήσουν τους "τελευταίους τροχούς της άμαξας", τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Για εμάς, η υπεράσπιση εκείνων ακριβώς, των πιο αδυνάτων, των στερημένων δικαιωμάτων και ταυτότητας, αποτελεί βασική συνειδητή μας επιλογή.
Έχουμε την επίγνωση πως η στάση μας αυτή προκαλεί τον τρόμο στα "αφεντικά" και τους ρουφιάνους τους, γιατί είναι η έκφραση του μόνου πράγματος που πραγματικά τους τρομάζει: της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Καλούμε τους κατοίκους του Λουτρακίου να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας, ελπίζοντας πως έτσι θα καταφέρουμε να επουλώσουμε και την εικόνα της πόλης μας

Καλούμε τα φασιστοειδή αυτά, να πάψουν να προσβάλουν με τις πράξεις τους την ιστορία του τόπου μας, που είναι γεμάτος μνημεία θυμάτων της απάνθρωπης ιδεολογίας τους.

Όπως είχε πει ένας Γερμανός αντιφασίστας:
Την ευθύνη για το ότι ο πόλεμος με τον φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, την έχουν εκείνοι που κατά καιρούς του προσέφεραν ειρήνη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

14.6.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: