Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΣΥΝ:ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ

Η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της αποτυχίας της πολιτικής της και των μαζικών κοινωνικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Ο λαός στις πλατείες και στους δρόμους δείχνει στην κυβέρνηση το δρόμο της εξόδου.

1.Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι τακτικισμοί των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να κρύψουν τη χρεοκοπία του δικομματικού πολιτικού συστήματος, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί...
Ο προαναγγελθείς από τον πρωθυπουργό ανασχηματισμός και η νέα ψήφος εμπιστοσύνης στη βουλή δεν συνιστά απάντηση στα αίτια της κρίσης. Αντίθετα, αποτελεί την πιο ξεκάθαρη απόδειξη αυτή. Οι εναλλαγές στα πρόσωπα δεν μπορούν να κρύψουν την πλήρη διάσταση μεταξύ της κυβέρνησης και της κοινωνίας, την οριστική απώλεια της κοινωνικής της νομιμοποίησής.

2.Τίποτα, όμως, δεν θα ήταν το ίδιο αν ο κόσμος δεν έβγαινε μαζικά και ειρηνικά στις πλατείες και τους δρόμους, διεκδικώντας δημοκρατία, δικαιώματα και ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής. Η πολιτική του μνημονίου απέτυχε, ενώ η κυβερνητική κατάρρευση δεν είναι αναστρέψιμη, ακριβώς επειδή η νεολαία και οι εργαζόμενοι διεκδικούν πίσω τις ζωές τους, το παρόν και το μέλλον τους.

3.Ο ΣΥΝ στέκεται αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών. Ο ΣΥΝ «ακούει» τους διαδηλωτές σε όλη τη χώρα, που με τους αγώνες τους αμφισβητούν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και την εφαρμοζόμενη πολιτική.

4.Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και σε εκλογές είναι ο μόνος δρόμος. Είναι ο δρόμος που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ φοβούνται και γι΄ αυτό χτες και τα δύο κόμματα συζητούσαν για κυβέρνηση συνεργασίας.

5.Στα αιτήματα του λαού για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα δεν μπορούν να απαντήσουν κανένα από τα κόμματα που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, που στήριξαν και στηρίζουν την ουσία των πολιτικών του μνημονίου, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους. Ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ.

6.Η απάντηση στις αγωνίες του ελληνικού λαού προϋποθέτει τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα απεμπλέξει τη χώρα από το μνημόνιο και θα χαράξει μια νέα πολιτική προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας, με άξονες την αναδιανομή του πλούτου, τη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: