Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

«Μετρημένες» θεωρεί ότι είναι «οι μέρες» της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επικαλείται τον κόσμο που «βγαίνει μαζικά και ειρηνικά στους δρόμους».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη...
υπογράψει το νέο Μνημόνιο, στο οποίο προβλέπονται απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο.
Αυτή τη φορά το Μνημόνιό τους δεν θα περάσει. Μπορεί να διαθέτουν τη στήριξη της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας, αλλά στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν ήδη καταρρεύσει».

Ο ίδιος αποδίδει στην κυβέρνηση «στρατηγική έντασης» και την καλεί να την εγκαταλείψει όπως και «οποιαδήποτε σκέψη για προβοκάτσια ευρείας κλίμακας απέναντι στο λαϊκό κίνημα». Οπως σημειώνει, «θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη. Τους προειδοποιούμε να μην το τολμήσουν».

«Το πανικόβλητο σύστημα εξουσίας επιλέγει συνειδητά τη στρατηγική της έντασης και τις άθλιες προβοκάτσιες, μήπως και συσπειρώσουν έστω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, που πρόσθεσε: «Μιλούν για απολίτικους. Αφήνουν άθλια υπονοούμενα, παρομοιάζουν εαυτούς με τον Λαμπράκη και την εξεγερμένη κοινωνία με το παρακράτος των Γκοτζαμάνηδων, τη στιγμή που οι ίδιοι βρίσκονται καβάλα στο τρίκυκλο ΔΝΤ-Κομισιόν-ΕΚΤ, που εγκληματεί κατά του λαού μας.

»Είναι μια αναμενόμενη και απολύτως εξηγήσιμη επιλογή. Η βία ήταν πάντοτε η επιλογή των πιο σκοτεινών κύκλων εξουσίας, όταν βλέπουν πως χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

»Ο λαός μας όμως, σοφότερος απ' όσα διαδραματίστηκαν ένα χρόνο τώρα, επιλέγει την ειρηνική εξέγερση και τους ακυρώνει. Αξιώνει τη δική του κυριαρχία και απαιτεί δημοκρατία».

Ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα «μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους εργαζομένους και τη νεολαία, την εργασία, την ανάπτυξη, τον δημόσιο πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά». *

Δεν υπάρχουν σχόλια: