Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή για το μεταναστευτικό της βουλής, καθώς καλέσθηκαν να παραστούν μέλη της επιτροπής κατοικων Αγ. Παντελεήμονα. Τα υπόλοιπα κόμματα παρέμειναν κανονικά και η συνεδρίαση συνεχίζεται. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει την αναβολή της συνεδρίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος της επιτοπής κατοίκων στην επιτροπή είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πρωτοστάτησε σε πογκρόμ κατά μεταναστών.....

Με επιστολή της, στον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής «για την μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ζήτησε να αναβληθεί η σημερινή συνεδρίαση στην οποία καλέστηκε η «επιτροπή κατοίκων» Αγ. Παντελεήμονα να ενημερώσει τους βουλευτές. Όπως αναφέρει «Είμαστε κοινωνοί πάμπολλων καταγγελιών, δημοσιευμάτων, τηλεοπτικών εκπομπών από τα οποία προκύπτουν ότι με μεγάλη συχνότητα από τους κόλπους αυτής της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα εκπορεύονται επί μήνες τώρα δράσεις και πρακτικές αντίθετες με τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και την κοινωνική συνοχή.» Η επιστολή καταλήγει λέγοντας πως «Εάν το αίτημα μου δεν γίνει δεκτό τόσον εγώ, όσο και κάθε αντικαταστάτης μου συνάδελφος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορούμε να παραστούμε γιατί δεν θέλουμε ούτε να αντιδικούμε, αλλά ούτε και να διολισθαίνουμε σε επιλογές επικίνδυνης ενθάρρυνσης τέτοιου είδους δράσεων.»

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή

Προς τον Πρόεδρο κ. Εμμανουήλ Στρατάκη

και τους βουλευτές-μέλη της Διακομματικής Επιτροπής «για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος»

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι,

Επιθυμώ να καταθέσω την έντονη ανησυχία μου και τη διαφωνία μου, σχετικά με το περιεχόμενο και το χαρακτήρα της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής. Οι ακροάσεις εκπροσώπων κοινωνικών φορέων είναι πράγματι μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρος του κοινοβουλευτικού έργου και χρήσιμη για την ενδυνάμωση της δημοκρατίας. Γι’ αυτό και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εγώ προσωπικά, πάντοτε υποστηρίζουμε τις προσκλήσεις σε ακρόαση προς κοινωνικούς φορείς ανεξαρτήτως του αν μας είναι αρεστές οι απόψεις τους ή όχι.

Η σημερινή όμως πρόσκληση προς εκπρόσωπο της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα θεωρώ ότι δεν εντάσσεται στο πλαίσιο που εξέθεσα προηγουμένως. Είμαστε κοινωνοί πάμπολλων καταγγελιών, δημοσιευμάτων, τηλεοπτικών εκπομπών από τα οποία προκύπτουν ότι με μεγάλη συχνότητα από τους κόλπους αυτής της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα εκπορεύονται επί μήνες τώρα δράσεις και πρακτικές αντίθετες με τη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και την κοινωνική συνοχή. Βιαιοπραγίες εναντίον μεταναστών και εναντίον ελλήνων πολιτών που διαφωνούν με αυτές, βίαιες επιθέσεις και λιντσαρίσματα εναντίον πολιτικών προσώπων, αποκλεισμός έως και κατάργηση της λειτουργίας και της ελεύθερης χρήσης δημόσιων χώρων κοινωφελούς χαρακτήρα (παιδικές χαρές και άλλα), είναι λίγα από τα πεπραγμένα αυτής της «Επιτροπής». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει αρνηθεί να συνομιλήσει με εκπροσώπους της «Επιτροπής» αυτής.

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ τουλάχιστον αδόκιμο και προβληματικό η Επιτροπή μας - είτε από ελλιπή ενημέρωση, είτε από βιασύνη - να νομιμοποιεί, εμμέσως και παρά τη βούληση της, πρακτικές όπως αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Για τους λόγους αυτούς σας καλώ να αναβάλλεται τη χτεσινή συνεδρίαση μέχρις ότου η Επιτροπή μας συζητήσει συστηματικότερα αυτήν την επιπόλαιη επιλογή. Εάν το αίτημα μου δεν γίνει δεκτό τόσον εγώ, όσο και κάθε αντικαταστάτης μου συνάδελφος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μπορούμε να παραστούμε γιατί δεν θέλουμε ούτε να αντιδικούμε αλλά ούτε και να διολισθαίνουμε σε επιλογές επικίνδυνης ενθάρρυνσης τέτοιου είδους δράσεων.

Με εκτίμηση,
Ηρώ Διώτη
Βουλευτής Λάρισας
Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής «για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος»

alterthess.gr

1 σχόλιο:

Καλιμαχος είπε...

Κ. Διωτη μου αντι σαν βουλευτης να εργαζεσται δια την προκοπη του τοπου... ξοδευεται τον υπερπολυτιμο χρονο σας, σε ξεκαθαρα προδοτικες επιλογες.
Να ειστε ολοι σας σιγουροι οτι η Νεμεσις ερχεται... και τοτε να δουμε που θα πατε.
Ψευτοσοσιαλιστες του χαβιαριου.