Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ ΠΕΛΛΑΣ

Κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή Νομού Πέλλας

Η εμφάνιση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στον νομό μας αποτελεί μία...ξεκάθαρη απειλή για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, καθώς και όλους τους μετανάστες! Οι φασιστικές επιθέσεις όπως αυτές που έγιναν στα Γιαννιτσά στο Εργατικό Κέντρο στις 16 Ιανουαρίου, παραμονή...

...της αντιρατσιστικής εκδήλωσης, καθώς και η σπίλωση του μνημείου Γαζή Εβρέν, συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, όπου επιτέθηκαν στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και σε πλατεία της Σταυρούπολης σε δύο μαθητές και έναν γονέα.

Τα παραπάνω αποτελούν συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δεκάδων μεταναστών.

Με τη φασιστική βία θέλουν να σπείρουν τον τρόμο, όπως έκαναν οι ομογάλακτοί τους στη Γερμανία του Χίτλερ και στην Ελλάδα της κατοχής, όπως έκαναν οι συνταγματάρχες στην περίοδο της Χούντας.

Αυτοπροβάλλονται ως «Έλληνες πατριώτες» αυτοί που στηρίζουν τα εγκλήματα των ναζί, από το Ολοκαύτωμα έως τις εκτελέσεις χιλιάδων Ελλήνων αντιστασιακών, αυτοί που στήριξαν τα βασανιστήρια της Χούντας και την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τώρα ετοιμάζουν «συγκέντρωση» το Σάββατο για να γιορτάσουν δήθεν την «ελληνικότητα της Μακεδονίας»! Δεν θα τους αφήσουμε να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στην πόλη μας, να οργανώσουν πογκρόμ και να σπείρουν τον τρόμο!

Η προσπάθεια των νεοναζί να βγουν από τους υπονόμους της Ιστορίας συνδέεται άμεσα με τον ξεσηκωμό κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στις πλατείες και τις απεργίες, γεγονότα που τρομάζουν την κυβέρνηση και την τρόικα και τους αναγκάζει να αναζητούν τρόπους για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου. Γι’ αυτό βάζουν την Ελληνική Αστυνομία να καλύπτει τα πογκρόμ των Χρυσαυγιτών.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με τη ρατσιστική δημαγωγία να μας πείσει ότι για τη διαρκή λιτότητα και την ανεργία φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Είναι ψεύτες και υποκριτές!

Η πολιτική που έχει σταματήσει κάθε νομιμοποίηση των μεταναστών είναι η άλλη όψη της πολιτικής που σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αντί να δώσουν λεφτά για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, αντί για μέτρα καταπολέμησης της φτώχειας που φέρνει την άνοδο της εγκληματικότητας και της εξαθλίωσης, προσφέρουν απλόχερα την καταστολή.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρέθηκαν μαζί μας στις πανεργατικές απεργίες και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο στην 48ωρη γενική απεργία της επόμενης εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι που συγκρουόμαστε με την κυβέρνηση για να μην περάσει το νέο Μνημόνιο, όλοι και όλες που πλημμυρίζουμε τις πλατείες, έχουμε κάθε λόγο να γυρίσουμε την πλάτη στα ρατσιστικά κηρύγματα του μίσους και στους νεοναζί δολοφόνους. Με κοινούς αγώνες Ελλήνων και μεταναστών εργατών να απαιτήσουμε:

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: